U vinogradima Bordeauxa, neizrecivo je postalo stvarnost. Stiglo je vino bez alkohola.
Jučerašnja hereza sada je – zahvaljujući znanosti i ekonomskoj krizi – prilika današnjice, piše BBC.
Vinari koji bi radije spalili svoje grožđe nego da se podvrgnu takvoj sramoti, sada otvoreno razmišljaju o proizvodnji boce vina bez alkohola.
Razvojni inženjeri bezalkoholnih vina napreduju divovskim koracima, stvarajući vina koja su namjerno dizajnirana kako bi izvukla najbolje iz procesa dealkoholizacije.
"Kad smo počeli prije nekoliko godina, ono što smo proizvodili bilo je, iskreno, smeće", kaže enolog iz Bordeauxa Frédéric Brochet, koji je pomogao u stvaranju linije bezalkoholnih vina Moderato.
"Ali postigli smo veliki napredak. Danas smo sve bliže našem cilju. Mislim da će ovo bi...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....