COREY COMPERATORE

Tijelom zaštitio suprugu i kćer: Udovica ubijenog vatrogasca na Trumpovu skupu otkrila njegove posljednje riječi

Helen Comperatore rekla je da su se ona i njezin pokojni suprug upoznali dok su bili jako mladi te da su ubrzo trebali proslaviti 29. godišnjicu braka

Corey Comperatore (sredina)

 Facebook/

Kad je 20-godišnji Thomas Matthew Crooks u subotu tijekom političkog skupa kod američkog grada Butlera otvorio vatru na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, 50-godišnji inženjer i vatrogasac Corey Comperatore svojim je tijelom odmah zaštitio svoju suprugu i kćer te uzviknuo: "Sagnite se!"

Bile su to njegove posljednje riječi, piše New York Post.

Crooks je poluautomatskom puškom Colt AR-15 pogodio četiri osobe - Trumpa, 57-godišnjeg Davida Dutcha, 74-godišnjeg Jamesa Copenhavera i Comperatorea. Trumpa je pogodio u desno uho, no ubrzo je utvrđeno da njegova ozljeda lakše prirode. Dutch je operiran nakon što je pogođen u jetru te prsa i trenutno se nalazi u induciranoj komi. Copenhaver je stabilno. Comperatore je preminuo.

"On je moj heroj", rekla je u ponedjeljak Comperatoreova supruga Helen. "Samo je rekao, ‘sagnite se!‘ Bila je to posljednja stvar koju je rekao", dodala je udovica.

Helen Comperatore rekla da ju je predsjednik SAD-a Joe Biden pokušao nazvati nakon tragedije, ali da s njim nije htjela razgovarati. "Moj je suprug bio predan pristaša Republikanske stranke i ne bi htio da pričam s njim", rekla je Comperatore. "Ništa ne zamjeram Joeu Bidenu. Nisam jedna od onih koja se petlja u politiku. Podržavam Trumpa. Za njega ću glasati, ali Bidenu ništa ne zamjeram. On mome suprugu nije napravio ništa loše. To je napravio podli 20-godišnjak", dodala je Comperatore za New York Post.

Udovica je rekla da je Trump još nije nazvao.

Comperatore je rekla da su se ona i njezin pokojni suprug upoznali dok su bili jako mladi te da su ubrzo trebali proslaviti 29. godišnjicu braka. "Djeca i ja smo na (skup kod Butlera) došli kao obitelj. (Corey) je bio jako uzbuđen. Trebao je to biti lijepi obiteljski dan. Bio je to loš dan. On je bio pun ljubavi. Bio je jednostavan čovjek koji je djecu i mene stavljao na prvo mjesto. Nisam ništa radila. On je radio sve", dodala je Comperatore.

‘Corey Comperatore je poginuo dok je štitio svoju obitelj‘, rekla je za New York Post njegova supruga Helen.

U sklopu humanitarne akcije koju je obitelj Comperatore pokrenula prikupljeno je 990 tisuća dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. kolovoz 2024 23:36