UŽAS U ENGLESKOJ

Tinejdžer pratio 15-godišnju djevojku 45 minuta pa je na ulici izbo 36 puta: Nevjerojatno je kako se branio na sudu

Na sudu je kasnije tvrdio da se ne sjeća da je ozlijedio ubijenu djevojku ili dječaka koji joj je pritekao u pomoć

Holly Newton i snimka nadzornih kamera prije napada

 Screenshot/X

Tinejdžer iz Engleske proglašen je krivim za ubojstvo 15-godišnje djevojke na ulici, nakon što ju je uhodio. Holly Newton zadobila je 36 rana tijekom napada nožem u Northumberlandu, u siječnju prošle godine, prenosi Sky News.

Tinejdžer (17), čiji je identitet skriven zbog njegove dobi, priznao je krivicu za optužbu ubojstva iz nehaja, ali je zanijekao ubojstvo prvog stupnja, tvrdeći da je taj dan namjeravao oduzeti život samo sebi.

Holly je na dan ubojstva nakon škole obilazila trgovine s prijateljima i ušla u pizzeriju, ispred koje ih je optuženi čekao na autobusnoj stanici. Tražio je da razgovara s njom, namamio ju u obližnju uličicu i napao nožem. Holly je u nešto više od minute zadobila 36 rana, od kojih je 12 bilo ubodnih.

Šesnaestogodišnji dječak koji je bio s Holly u trenutku napada pokušao joj je pomoći i također bio izboden. Optuženi ju je prije napada pratio gradom 45 minuta. Na sudu je kasnije tvrdio da se ne sjeća da je ozlijedio Holly ili dječaka koji joj je pritekao u pomoć.

Djevojka je nakon napada odvedena u Royal Victoria bolnicu, ali je preminula. Prijatelj koji joj je pokušao pomoći, zadobio je ozljede ramena, ruke i bedra zbog kojih je morao biti operiran.

Hollyna majka, Micala Trussler, na dan incidenta je bila toliko zabrinuta da je kontaktirala policiju zbog optuženika, koji je bio poznat njezinoj kćeri. Dogovorili su se da Holly ne bi trebala napustiti školu ako je mladić vani, jer je također prijateljici samo nekoliko sati prije napada rekla da ju uhodi.

Presuda će mu biti izrečena tijekom dvodnevnog ročišta na istom sudu 31. listopada. Sudac je pozvao majku preminule djevojke da oda počast svojoj kćeri prije nego što se porota razišla.

- Izrasla je u sretnu tinejdžericu koja bi učinila sve za svakoga. U školi je Holly bila tiha učenica, koja je samo nastavila sa svojim poslom. Nikada nije bilo loših riječi od njezinih učitelja - rekla je Micala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:18