PREMLADA ZA RAK

Trbuh ju je strašno bolio, liječnici su joj rekli da je to normalno ‘jer je žena‘... Dijagnoza ju je shrvala

Dijagnosticiran joj je mucinozni adenokarcinom - toliko rijedak da čini samo tri posto svih slučajeva raka jajnika

Keesha Walden

 /Profimedia

Žena iz engleskog Norfolka jedva je preživjela rak jajnika, a tvrdi da su je liječnici ‘prevarili‘ tvrdnjom da je bol koju je osjećala nešto sasvim normalno ‘jer je žena‘.

Keesha Walden (27) je počela patiti od probadajućih bolova u lijevoj strani tijela početkom 2023. godine, piše Daily Mail.

Do ožujka je osjetila bolove u donjem dijelu trbuha i dobivala je neredovite mjesečnice. Prema njenim tvrdnjama, liječnik opće prakse rekao joj je da samo treba paziti što jede i vježbati.

Tek nakon što su joj se u rujnu simptomi pogoršali, poslana je na ginekologiju, gdje su pronašli nešto za što su vjerovali da je cista na njezinom jajniku.

Operacija uklanjanja mjesec dana kasnije pokazala je da ima kancerogeni tumor veličine 26 cm.

Međutim, naknadni pregledi u veljači pokazali su da se njezin rak proširio, s novom masom u zdjelici i abnormalnim tkivom na plućima.

Dijagnosticiran joj je mucinozni adenokarcinom - toliko rijedak da čini samo tri posto svih slučajeva raka jajnika.

Keesha Walden smatra da su je liječnici izmanipulirali time što su ignorirali njezine simptome, iako je trpjela velike bolove, pa je i ona sama potcijenila ono što joj je tijelo jasno govorilo - da se radi o ozbiljnom zdravstvenom problemu. Kazali su joj da je premlada da bi imala rak jajnika.

Rak jajnika se često kasno dijagnosticira jer su simptomi nejasni i mogu uključivati ​​probavne smetnje, bolove u zdjelici ili abdomenu, gubitak apetita, zatvor i potrebu za češćim mokrenjem.

U ožujku je Walden podvrgnuta totalnoj abdominalnoj histerektomiji, pa su joj uklonjena oba jajnika, oba jajovoda, maternica, slijepo crijevo, cerviks, 26 limfnih čvorova i omentum. Sada odlazi na kemoterapiju.

‘Svi su bili u nevjerici da mi se to moglo dogoditi u ovoj životnoj dobi‘.

O svom sadašnjem stanju Keesha je kazala: ‘Teško je prihvatiti fizičke promjene koje dolaze s liječenjem, gubitak kose, oscilacije u težini i vidljivi danak na mom tijelu te velike ožiljke.‘

Keesha je poslala poruku drugima koji sumnjaju da su bolesni: ‘Uvijek slušajte svoje tijelo, ako mislite da nešto nije u redu onda se potrudite i slijedite to. Žao mi je što nisam bila ustrajnija u postavljanju dijagnoze.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 13:40