SASLUŠANJE

Troje svjedoka dalo iskaz u slučaju Danke Ilić: Otkriveno što je rekao trkač kojeg su mediji prozvali ključnim svjedokom

Potvrdio je da je točna informacija da je tog dana trčao neposredno u blizini odlagališta...

Danka Ilić (lijevo); osumnjićenici Srđan Janković i Dejan Dragijević

 Društvene mreže

U Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru danas su saslušani novi svjedoci u slučaju nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Bora, prenosi Danas. Kratko iza 12 sati završeno je i saslušanje trećeg svjedoka, kojega su pojedini mediji u Srbiji nazvali „ključnim svjedokom“. On je pak demantirao navode iz pojedinih medija.

„Ne smijemo javno iznositi ono što smo sada rekli javnom tužitelju. Ostajem pri izjavi koju sam dao u policiji, no želim reći da ja nisam ključni svjedok koji je navodno vidio puno toga", rekao je.

Odgovarajući na pitanja novinara, kratko je rekao da je prvi put bio saslušan prije nekoliko mjeseci, dok je još trajala istraga. Potvrdio je da je točna informacija da je tog dana trčao neposredno u blizini odlagališta gdje su osumnjičeni Danijel Dragijević i Srđan Janković bacili tijelo maloljetne djevojčice. Ističe da ništa drugo o čemu su pisali mediji nije točno.

Blic prenosi da je svjedok koji je kobnoga dana rekreativno trčao na Starobanjskom putu potvrdio da je vidio vozilo JKP ‘Vodovod‘ koje je prošlo kraj njega. Prva dva svjedoka su mještani Banjskog polja, koji su naveli da 26. ožujka nisu vidjeli Danku Ilić, prenosi Blic.

Danas će biti saslušan i Dalibor Jović iz Bora koji je, navodno, vidio osumnjičene kod odlagališta. U Tužiteljstvo su danas stigli i roditelji nestale djevojčice.

Višem javnom Tužiteljstvu u Zaječaru preostalo je još točno tri mjeseca da prikupe sve dokaze protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za ubojstvo dvogodišnje Danke. Naime, osumnjičeni se u pritvoru nalaze već točno tri mjeseca, a po zakonu rok za podizanje optužnice u takvim predmetima je šest mjeseci. U suprotnom osumnjičeni moraju biti pušteni na slobodu. Dosad je ispitano 17 svjedoka. Svjedoci koji su ranije ispitani nisu imali saznanja o samom zločinu.

Kako su ranije pisali mediji u Srbiji, Dragijević je putem odvjetnika poručio da želi opet biti saslušan, ali zasad nije zakazan novi datum. Prema dosadašnjim informacijama, Janković i Dragijević su osumnjičeni da su u Banjskom polju službenim vozilom udarili Danku Ilić, da su djevojčicu bez svijesti ubacili u automobil i tijelo odvezli na obližnji deponij. Sumnja se da se djevojčica u jednom trenutku probudila u automobilu, ali su je oni ugušili i tijelo odnijeli na smetlište.

Nekoliko dana nakon zločina, Dragijević se, kako se vjeruje, vratio do deponija i uz pomoć brata Dalibora i oca Radoslava premjestio tijelo na drugu lokaciju, koja je do danas nepoznata. Mediji su pisali da je Dragijević 5. travnja na saslušanju priznao da je on zadavio Danku Ilić.

Podsjetimo, osumnjičeni za ubojstvo malene Danke Ilić, Srđan Janković, prije mjesec dana je u potpunosti negirao zločin. Nakon što je točno tri sata govorio o jezivom ubojstvu djeteta u Banjskom Polju, vraćen je u pritvor. Zanijekao je da je vidio malenu Danku Ilić, kao i to da ju je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:28