OBRATIO SE JAVNOSTI

Trump nakon krvave pucnjave u Butleru napisao status iz bolnice: ‘Čuo sam fijuk i osjetio kako mi metak para kožu!‘

Bivši američki predsjednik je dobro i pod nadzorom liječnika

Donald Trump

 Rebecca Droke/afp/profimedia/Rebecca Droke/afp/profimedia

Donald Trump obratio se javnosti iz bolnice putem svojeg kanala na svojoj društvenoj mreži Truth Social nakon pucnjave u Butleru, u američkoj državi Pennsylvaniji, na izbornom skupu, piše Daily Mail.

"Želim se zahvaliti američkoj Tajnoj službi i policiji za njihovu promptnu reakciju", napisao je Trump pa nastavio: "Najvažnije, želim izraziti sućut obitelji osobe koja je ubijena na skupu, ali i obitelji osobe koja je teško ranjena. Nevjerojatno je da se ovako nešto može dogoditi u našoj zemlji. U ovom trenutku o napadaču ništa nije poznato, osim da je mrtav. Pogođen sam metkom koji mi je proparao gornji dio desnog uha. Odmah sam znao da nešto nije u redu, čuo sam fijuk, pucnjavu i osjetio kako mi metak para kožu. Bilo je mnogo krvi, shvatio sam što se događa. Bog blagoslovio Ameriku!", napisao je bivši američki predsjednik.

image

Objava Donalda Trumpa na mreži Truth Social

/Screenshot X

Kako navodi Tajna služba, a prenosi CNN, napadač je ispalio više hitaca s "uzvišenog položaja" izvan Trumpova skupa prije nego što je osoblje Tajne službe Sjedinjenih Država "neutraliziralo" ubojicu.

"Tijekom predizbornog skupa bivšeg predsjednika Trumpa u Butleru, Pennsylvania, navečer 13. srpnja oko 18:15, osumnjičeni napadač ispalio je više hitaca prema pozornici s uzvišenog mjesta izvan mjesta održavanja skupa", stoji u priopćenju tajne službe.

Osoblje tajne službe "neutraliziralo je strijelca, koji je sada mrtav", navodi se u priopćenju.

“Američka tajna služba brzo je reagirala zaštitnim mjerama i bivši predsjednik Trump je na sigurnom. Jedan gledatelj je poginuo, a dvoje je teško ozlijeđeno. Ovaj incident je trenutno pod istragom. i Tajna služba je obavijestila FBI,” Anthony Guglielmi, šef komunikacija Tajne službe, rekao je u izjavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 03:36