JOŠ JEDAN KONVERTIT

U Beogradu uhićen pomagač terorista koji je ranio policajca: ‘Na internetu je pozivao na džihad‘

Srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je uhićen Igor Despotović iz Beograda

Mjesto napada

 Oliver Bunic/Afp

Srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je uhićen Igor Despotović iz Beograda, koji je imao svakodnevnu komunikaciju s ‘ubijenim teroristom Žujovićem‘, piše B92.

- U Beogradu je uhićena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje. Riječ je o Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je prije dvije godine već uhićenn zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad, rekao je Dačić.

On je objasnio da se postupak protiv Despotovića i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora, nakon čega je ‘nastavio komunikaciju s ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim Žujovićem, zbog čega se sumnja da je izravno sudjelovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog čina.

- Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji, izjavio je Dačić.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je danas u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu. Napadač je identificiran kao Miloš Žujović (25), vjerskog imena Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao živjeti u Novi Pazar.

U samoobrani je pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobivenih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 18:34