PROCURILE U JAVNOST

U BiH zaustavljeno imenovanje ravnatelja državne policije, spominjao se u porukama kriminalaca!

Načelnik Policijske uprave Doboj bio je glavni kandidat srpske strane, iako je bio trećeplasirani na raspisanom natječaju

Slanje poruke, ilustracija

 Juan Moyano/alamy/alamy/profimedia/Juan Moyano/alamy/alamy/profimedia

Imenovanje Slobodana Radinkovića za ravnatelja vodeće državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Bosni i Hercegovini zaustavljeno je u ponedjeljak nakon što je otkriveno da se njegovo ime spominjalo u aplikaciji za zaštićenu komunikaciju koju su koristili kriminalci.

Dvoje članova kolegija Vijeća ministara BiH, predsjedavajuća državne vlade Borjana Krišto i njezin bošnjački kolega Zukan Helez bili su protiv uvrštavanja točke o imenovanju Radinkovića na čelo SIPA-e, čime je odbijen prijedlog ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

image

Nenad Nešić

Antonio Balic/Cropix

Slobodan Radinković, koji je načelnik Policijske uprave Doboj, bio je glavni kandidat srpske strane u BiH za novog ravnatelja SIPA-e iako je bio trećeplasirani na ranije raspisanom natječaju.

Ministar sigurnosti Nešić ranije je upozorio kako će u slučaju da njegov prijedlog bude odbijen odgovoriti ‘istom mjerom‘, odnosno blokadom institucija. No, unatoč skidanju te točke s dnevnoga reda sjednica Vijeća ministara je nakon jedna stanke danas ipak nastavljena.

Ministar sigurnosti je predložio imenovanje Slobodana Radinkovića prošloga tjedna, a u međuvremenu su u javnosti objavljene dešifrirane poruke iz aplikacije za zaštićenu komunikaciju Sky koju su koristili kriminalci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 15:11