DRAMA U CRNOJ GORI

U bombaškom napadu dvoje mrtvih, troje ozlijeđenih: Ubijeni pripadnici notornog klana, objavljen i njihov identitet

Rat dva najveća kriminalna klana u Crnoj Gori, škaljarskog i kavačkog, počeo je prije 10 godina nestankom pošiljke od 200 kg kokaina u Valenciji

Eksplozija na Cetinju

 Antena M

Dvije osobe su poginule, a tri su ozlijeđene jutros na Cetinju, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra, priopćila je Uprava crnogorske policije.

Prema neslužbenim informacijama Vijesti, stradali su pripadnici kriminalnog škaljarskog klana Petar Kaluđerović i Dragan Roganović.

Jedan od njih stradao je na licu mjesta. Prema izvoru iz vrha Uprave policije, drugi je naknadno podlegao ozljedama.

Eksplozija se dogodila u 9.10 sati, a kako navodi crnogorski portal Antena M od siline eksplozije popucala su stakla na zgradi Sportskog centra, a jedno je drvo otkinuto.

image

Eksplozija na Cetinju

Antena M
image

Eksplozija na Cetinju

Antena M
image

Eksplozija na Cetinju

Antena M
image

Eksplozija na Cetinju

Antena M
image

Eksplozija na Cetinju

Antena M
image

Eksplozija na Cetinju

Antena M
image

Eksplozija na Cetinju

Antena M

"Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na lice mjesta koje je osigurano. U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvjetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužiteljstvom u Podgorici poduzimaju intenzivne očevidne mjere i radnje, a o čijem tijeku i ishodu će javnost biti obaviještena", priopćila je policija.

Policija je mjesecima strahovala da bi ovakvo nešto moglo da se dogodi i to baš na Cetinju, budući da se veliki broj pripadnika kriminalnih klanova u posljednjih pola godine domogao slobode, navode crnogorske Vijesti.

Većina njih je izašla iz pritvora jer im sud nije izrekao ni prvostupanjsku presudu tri godine nakon određivanja pritvora. Najveći broj osoba, koje je policija zavela kao pripadnike ovog klana, nalazi se baš na Cetinju.

U tijeku je očevid, a na terenu je i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

Rat dva najveća kriminalna klana u Crnoj Gori, škaljarskog i kavačkog, počeo je prije 10 godina nestankom pošiljke od 200 kilograma kokaina u španjolskoj Valenciji.

Od tada je ubijeno više od 60 osoba.

Dvojica vođa ta dva kriminalna klana Igor Vukotić i Radoje Zvicer su u bijegu.

Škaljarski i kavački kriminalni klanovi nazive su dobili po predgrađima grada Kotora odakle potiču njihovi vođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 09:53