MISTERIJ

U indijskoj zabiti pronađena Amerikanka vezana lancima za drvo, pastir je čuo njezino vrištanje

U pisanom izvješću policiji tvrdi da ju je njezin suprug ‘vezao i ostavio u šumi da umre bez hrane ili vode‘

Lalita Kayi

 Sawantwadi Rescue Team/

Lalita Kayi, 50-godišnja Amerikanka, pronađena je vezana za drvo dok je zapomagala u šumi u zapadnoj indijskoj saveznoj državi Maharashtra, prenosi Sky News. Otkrivena je prije tjedan dana u gustim šumama okruga Sindhudurg nakon što su je čuli pastiri koji su se brinuli za stoku. Navodno je tamo provela 40 dana.

Upozorili su policiju koja je prepilila lanac i spasila je. Kayi, koja je bila prekrivena lišćem, prljava i potpuno iscrpljena, prevezena je u bolnicu. Njezino se fizičko zdravlje od tada poboljšalo, a u petak je premještena u psihijatrijsku ustanovu radi daljnje obrade.

U pisanom izvješću policiji tvrdi da ju je njezin suprug "vezao i ostavio u šumi da umre bez hrane ili vode".

No, sedam dana nakon što je spašena, mnoga pitanja ostaju bez odgovora.

Lokalci kažu da je imala sreće što je pastir tog dana odabrao mjesto blizu nje kako bi pustio stoku. Šuma u kojoj je otkrivena je ogromna i inače bi mogli proći dani bez da je itko čuo njezine krikove za pomoć.

Policija ju je prvo odvela u lokalnu bolnicu prije nego što su je prebacili u bolnicu u susjednoj saveznoj državi Goa.

"Trenutno je njezino zdravlje stabilno", rekla je ravnateljica bolnice dr. Sanghamitra Phule za BBC. "Uzima lijekove, jede i komunicira. Ako nešto želi, može to izraziti. Zna samo engleski jezik."

Svoju verziju događaja nesretna žena napisala je na komadu papira. Lokalna policiju je izvjestila da je registriran pokušaja ubojstva i da je u potraga za njezinim bivšim suprugom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 22:28