FATON HAJRIZI

Ubojica srpskog policajca rekordnih devet puta bježao iz zatvora, okolnosti zadnjeg bijega su bizarne

Jedan granični policajac srbijanskog MUP-a je ubijen, a jedan ranjen u noći na četvrtak

Faton Hajrizi

 Facebook/Kosovska policija

Srbiju je noćas potresao incident u kojem je kosovski državljanin usmrtio jednog, a ranio drugog policajca. Na mjestu događaja pronađeni su kosovska putovnica i njemačka osobna na ime Ajtana Hajrizija, no čini se da je ubojica ipak njegov stariji brat Faton koji je nedavno pobjegao iz zatvora.

Osumnjičeni Artan Hajrizi javio se kosovskim medijima iz Njemačke u kojoj živi i rekao da mu je brat Faton ukrao dokumente kada je bio kod njega u posjeti. Faton je još uvijek u bijegu, a za njime tragaju policajci u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a potjernica za njim otprije je na snazi i na Kosovu, piše Nova.rs.

Faton je pobjegao iz zatvora 6. srpnja, a to mu je nevjerojatni deveti bijeg iz zatvora, čime je apsolutni rekorder na Kosovu, a kao razlog bijega naveo je zlostavljanje koje je u zatvoru trpio, objavili su kosovski mediji, prenosi Kossev.

U svojim objavama na društvenim mrežama također je naveo da nije državni neprijatelj broj 1 kako ga je nazvala kosovska policija jer je prilikom svojih brojnih bijegova iz zatvora ranio nekoliko kosovskih policajaca.

Kosovska je policija raspisala potjernicu za Fatonom, a način bijega nije bio posebno spektakularan. Jednostavno se nije vratio u zatvor za slobodnog vikenda, a zbog toga su dvojica službenika zatvora suspendirana.

Faton je javnosti postao poznat kada je 2000. godine, kao 15-godišnjak ubio ruskog vojnika, pripadnika KFOR-a, a prvi put je pobjegao nakon samo tri dana u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici. Kao motiv, naveo je da vidio ruskog vojnika da vrijeđa neke Albance.

Nakon toga je brzo uhićen, ali je ponovno pobjegao, ovog puta iz zatvora u Prištini.

Faton Hajrizi sebe naziva domoljubom, a prilikom jednog bijega nakon pljačke zlatarnice ranio je policajce koji su pokušali zaustaviti automobil u kojem su bili osumnjičenici za pljačku, među njima i on, zaključuje Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 14:35