ŠOKANTNE OPTUŽBE

Uhićen bivši šef modnog giganta, tjerao modele na seks, cijela firma mu je bila paravan da vodi organizaciju za trgovinu ljudima?

Jeffries i njegov partner Mattew Smith su navodno iskorištavali muškarce za seks na okupljanjima koja su organizirali diljem svijeta

Michael Jeffries

 Bertrand Guay/Afp

Bivši izvršni direktor modnog lanca Abercrombie & Fitch Michael Jeffries i još dvojica muškaraca uhićeni su u SAD-u pod optužbama za trgovinu ljudima u seksualne svrhe i međudržavnu prostituciju, piše AP News.

Do uhićenja dolazi nakon godina optužbi za nedolično seksualno ponašanje, iznesenih u građanskim parnicama i medijima, od strane mladića koji su rekli da ih je Jeffries namamio obećanjima da će raditi kao modeli, a zatim ih je tjerao na seksualne odnose.

Michael Jeffries moderni je utemeljitelj A&F-a koji je 1990-ih transformirao brend iz posrnulog dobavljača opreme u popularan lanac trgovina odjeće za tinejdžere vrijedan više milijardi dolara.

Jedna građanska tužba pokrenuta u New Yorku prošle godine optužila je tvrtku Abercrombie da je dopustila Jeffriesu da vodi organizaciju za trgovinu ljudima u seksualne svrhe tijekom svog 22-godišnjeg mandata. U tužbi se tvrdi da je Jeffries imao skaute za modele koji su tražili žrtve po internetu te da su neki potencijalni modeli postali žrtve trgovine ljudima u svrhu seksa.

Jeffries i njegov britanski partner Matthew Smith su navodno iskorištavali muškarce za seks na okupljanjima koja su organizirali diljem svijeta.

BBC-jeva istraga o ovom slučaju uključila je desetak muškaraca koji su opisali da su bili na događajima koji su uključivali seksualne činove za koje su rekli da su ih organizirali Jeffries i njegov partner Matthew Smith, često u svom domu u New Yorku i hotelima u Londonu, Parizu i drugdje. Abercrombie je nakon toga angažirao pravnu tvrtku kako bi proveo vlastitu istragu.

Jeffries je tada oštro odbacio optužbe iznesene u građanskoj parnici i tražio od suda da "pokuša vidjeti dalje od senzacionalističkog narativa što ga je iznio tužitelj i da se pozabavi očitim pravnim nedostacima tužbe koji iziskuju njezino odbacivanje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 10:18