SLAVEN ZELJKO

Uhićen šef mostarskog HDZ-a, blizak Draganu Čoviću

Sumnjiči ga se za nezakonito zapošljavanje najmanje 15 osoba

Slaven Zeljko

 Rtv Hb/

U akciji FUP-a, po nalogu Tužiteljstva KS, jučer su uhićeni SDA-ovac Hermedin Zornić i HDZ-ovac Slaven Zeljko, piše Klix.ba.

Sumnjiči ih se za nezakonito zapošljavanje najmanje 15 osoba u tvrtki Operator-Terminali Federacije. Zornić je bio direktor tvrtke, a Zeljko član Uprave. Radi se o tvrtki koja je osnovana odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine te vodi brigu o skladištenju nafte i naftnih derivata.

Odluku o njegovom izboru na ovu dužnost donijela je tadašnja Vlada Federacije BiH na preporuku bivšeg federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića, piše Hercegovina.info.

Zeljko je, inače, rođen 1988. i predsjednik je Gradskog odbora HDZ-a Mostar, a u jednom mandatu obnašao je i dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a BiH. Portal Klix.ba piše i da je blizak Draganu Čoviću.

Ovo, inače, nije prvi put da ga se dovodi u vezu s nezakonitim zapošljavanjem.

Istražitelji su još prije sedam godina provjeravali navode o nezakonitom zapošljavanju pet savjetnika u kabinetu Lidije Bradare, tadašnje predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Postojala je sumnja kako savjetnici nisu ispunjavali zakonske preduvjete za imenovanje na navedenu funkciju. Među tih pet savjetnika bio je i Zeljko za kojeg se također sumnjalo da je nezakonito zaposlen.

"U navedenom predmetu još nije donesena odluka", potvrđeno je za Klix.ba iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Mediji su pisali kako je problem bio u nedovoljnom radnom iskustvu savjetnika pa je tako Zeljko navodno imao samo 11 mjeseci radnog iskustva od potrebnih pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 18:54