EKSPLOZIJA U ENERHODARU

Ukrajinci likvidirali važnog čovjeka iz najveće europske nuklearne elektrane: ‘Stigla ga je kazna‘

Andrej Korotki poginuo je nakon što je eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog automobila

Nuklearna elektrana Zaporižja

 Stringer/Afp

Zaposlenik nuklearne elektrane Zaporižja, trenutno pod ruskom kontrolom, ubijen je kad je u petak ujutro detonirana eksplozivna naprava ispod njegovog automobila nedaleko njegovog doma u gradu Enerhodaru, piše Guardian.

Ukrajinska vojna obavještajna služba rekla je kako je time kažnjen ‘ratni zločinac‘.

Ruski istražni odbor rekao je da je pokrenut kazneni postupak za smrt Andreja Korotkog, koji je radio u sigurnosnom odjelu tvornice.

Ukrajinska vojna obavještajna služba objavila je snimku eksplozije njegovog automobila te ga u priopćenju nazvala ‘ratnim zločincem‘ i ruskim suradnikom, optuživši ga da je vršio represiju nad Ukrajincima i da je Rusiji predao popis zaposlenika elektrane posebno istaknuvši ljude s proukrajinskim stavovima.

S druge strane, uprava elektrane - najveće u Europi koja ima šest nuklearnih reaktora - optužila je ukrajinske vlasti za organiziranje ubojstva.

Također, Ukrajina je rekla da je pogodila skladište nafte u ruskoj pograničnoj regiji Voronjež u napadu dronom koji je navodno izazvao veliki požar.

Izvor u sigurnosnoj službi SBU rekao je agenciji France-Presse da je u napadu dronom u noći na petak pogođeno skladište s 20 tankova goriva i maziva.

‘Neprijateljska protuzračna obrana je bila aktivna, ali neuspješna‘, rekao je izvor, dodajući da postoje izvješća o ‘velikom požaru‘.

Ruske hitne službe izvijestile su da se vatra proširila na 2000 četvornih metara skladišta u kojem je čuvana nafta. Guverner regije Voronjež ranije je potvrdio napad ukrajinske bespilotne letjelice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 13:49