OPĆI LOV NA ČOVJEKA

Ukrajinci ne mogu doći k sebi: ‘Pobjegao je! Pod okriljem noći. Uz pomoć falsificiranih dokumenata...‘

Jedan od najbogatiji Ukrajinaca, prema navodima Ukrajinske Pravde, trenutno se nalazi u Austriji

Genadij Bogoljubov

 /Screenshot Youtube

Milijarder Genadij Bogoljubov, jedan od najbogatijih Ukrajinaca, pobjegao je iz zemlje uz pomoć falsificiranih dokumenata.

Kako piše Ukrajinska Pravda, pozivajući se na izvore u glavnom tužilaštvu, Bogoljubov je navodno napustio Ukrajinu vlakom u noći između 23. i 24 lipnja.

Milijarder je, piše Ukrajinska pravda, pobjegao jer ga je ured za ekonomsku sigurnost namjeravao goniti zbog sumnji za malverzacije u slučajju PrivatBank. Oligarh je navodno napustio Ukrajinu koristeći falsificirane dokumente. U Poljsku je, piše ukrajinski medij, ušao pomoću svojih.

Prema navodima Ukrajinske Pravde sada se nalazi u Austriji. Tvrde i da je ukrajinski graničar koji mu je pomogao da pobjegne u Poljsku prvieden 6. srppnja.

Inače, Bogoljubov ima 62 godine i bliski je suradnik ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog i bivši suvlasnik ukrajinske banke PrivatBank.

PrivatBank je najveća ukrajinska komercijalna banka koja je 2016. nacionalizirana nakon brojnih financijskih propusta i lošeg upravljanja. Pretrpjela je goleme financijske gubitke.

Sud u Engleskoj je spomenutom Bogoljubovu i Kolomojskom 2018. godine konfiscirao imovinu. Milijarde, spomenimo i to, zbog godina ne podliježe mobilizaciji i stoga nije bio ograničen na zabranu putovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:46