BORBE JOŠ TRAJU?

Ukrajinci tvrde da su iznad Kurske oblasti oborili jedan od najboljih ruskih borbenih aviona

Iako nisu potvrdili gubitak Su-35, Rusi priznaju veliku koncentraciju ukrajinskih sustava protuzračne obrane na tom dijelu fronte

Su-35S

 Profimedia/Profimedia, Tass

Više ukrajinskih izvora bliskih vojsci tvrdi da su Rusi u Kurskoj oblasti u utorak izgubili jedan napredni borbeni avion Su-35.

O tome je izvijestio Telegram kanal ‘Polkovnik GSh‘, a razne ukrajinske promatračke skupine izjavile su da je Rusija povukla više svojih zrakoplova nakon obaranja Su-35, piše Defence Blog.

Ilija Tumanov, istaknuti član ruskog vojnog zrakoplovstva i administrator kanala ‘Fighterbomber‘, rekao je jučer da rusko vojno zrakoplovstvo pokušava usporiti napredovanje Ukrajinaca i omogućiti ruskim rezervama da se mobiliziraju. Kazao je i da ukrajinske snage ‘aktivno koriste sustave protuzračne obrane u ovom području, što smanjuje učinkovitost ruskih Zračno-svemirskih snaga‘.

U međuvremenu su se pojavile snimke i uništenog ukrajinskog PZO sustava BUK na teritoriju Rusije, što sugerira da je upad ukrajinskih trupa u Kursku oblast doista pratila i trupna PZO. Rusi tvrde da su osujetili glavni napad u kojem je navodno sudjelovao više od 1000 Ukrajinaca, ali te tvrdnje ne može se provjeriti. Štoviše, čini se da borbe na teritoriju Rusije i dalje traju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. kolovoz 2024 16:37