ODSJEČENI SU?

Ukrajinci uništili još jedan most u Kursku, pojavila se snimka: ‘3000 ruskih vojnika ostalo zarobljeno!‘

U snimci objavljenoj 8. rujna razmjeri eksplozija su slični eksplozijama američkih raketa M30 GMLRS od prošlih tjedana

Uništen most preko rijeke Seym

 Not Supplied/willwest News/profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Ukrajinska je vojska uništila još jedan most na rijeci Sejm u Kursku i time vjerojatno izolirala i zarobila ruske trupe. Napad koji je pogodio armirano-betonsku konstrukciju ceste snimili su ukrajinski dronovi.

Snimke drona Khorne pokazale su kako je triput zaredom pogođen most, s izuzetnom preciznošću. Prve dvije bojeve glave su raspršile municiju koja je eksplodirala na mostu, a treći je udar prouzročio veliku eksploziju, piše Kyiv Post. Khorne je taktička postrojba bespilotnih letjelica koja inače djeluje sa 116. mehaniziranom brigadom, borbenom formacijom koja se trenutno bori u regiji Kursk.

Taj se most nalazi u blizini sela Karyzh u regiji Kursk i nakon udara više nije upotrebljiv za vozila.

Ruske su društvene mreže prošlog tjedna prikazale da je most, koji je već bio oštećen ranijim ukrajinskim napadima, prohodan za civilna vozila s uskim kotačima kojima upravljaju vozači spremni na rizik.

Od ponedjeljka se taj most još uvijek može prijeći pješice ili biciklom, no ne i većim vozilima. Glavni ukrajinski mediji su izvijestili da je most nakon najnovijih udara potpuno neprohodan.

Ukrajinska ofenziva na Kursk rezultirala je stotinama ruskih ratnih zarobljenika, a Ukrajina je time zauzela pojas oko 25 kilometara teritorija Ruske Federacije u nešto više od mjesec dana borbi.

U snimci objavljenoj 8. rujna razmjeri eksplozija su slični eksplozijama američkih raketa M30 GMLRS od prošlih tjedana, no još nije potvrđeno je li to oružje drona Khorne.

Osim M30, ukrajinska vojska koristi i naslijeđeno raketno topništvo iz sovjetske ere koje ispaljuje kazetnu municiju, kao i bombe iz zraka koje su donirali zapadni saveznici.

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga u svojim izvješćima u nedjelju je priopćio da ukrajinske trupe napreduju te da se ofenziva na Kursk nastavlja kako je i planirana, no nisu spominjali ruske snage koje su možda izolirane južno od plovnog puta rijeke Sejm.

Ukrajinski mediji izvještavaju da je uništenje svih mostova preko rijeke Sejm ostavilo čak 3000 ruskih vojnika zarobljenima unutar dijela zemlje širokog oko 30 km i dubokog 20 km, piše Kyiv Post.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:58