OBAVJEŠTAJNI RAT

Ukrajinci uvjereni da su ubili ruskog generala: Otkriveno i kako su došli do ove informacije

General-major Gerasimov je bio zamjenik zapovjednika 41. armije, a ubijeno je i ranjeno još nekoliko viših časnika ruske vojske

Vitalij Gerasimov

 Ministarstvo Obrane Rusije

Ukrajinska vojna obavještajna služba javlja da je u borbama oko Harkiva poginuo 45-godišnji ruski general Vitalij Gerasimov, veteran borbi u Čečeniji i Siriji, koji je 2014. sudjelovao i u ruskoj okupaciji poluotoka Krima.

General-major Gerasimov je bio zamjenik zapovjednika 41. armije, a ubijeno je i ranjeno još nekoliko viših časnika ruske vojske.

Zanimljivo je kako su Ukrajinci došli do ovih podataka. Naime, kako piše Guardian, ukrajinski obavještajci su presreli telefonski razgovor dvojice FSB-ovih (Savezna sigurnosna služba Ruske Federacije) agenata tijekom kojeg su komentirali Gerasimovu smrt.

FSB-ovi agenti su također tijekom razgovora ustvrdili kako sigurni komunikacijski kanali unutar Ukrajine više ne funkcioniraju, što potvrđuje nagađanja da ruska vojska ima brojne logističke i tehničke probleme na terenu.

Rusija još nije komentirala tu vijest, a ako je točna, ovo je drugi ruski general koji je poginuo tijekom napada na Ukrajinu. Prvi je u Ukrajini ubijen general Andrej Suhovecki, zapovjednik ruske 7. zračne divizije, koja je također veteran borbi u Siriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 14:43