JEZIVI TREND

Upalila je kamere, sjela za stol i nije ustala dok nije pojela 10 kilograma hrane. Uslijedio je potpuni užas...

Obdukcija tijela Kineskinje Pan Xiaoting (24) pokazala je da joj je želudac bio deformiran te pun neprobavljene hrane

Pan Xiaoting

 Screenshot/X

Morbidno debela kineska streamerica Pan Xiaoting (24) preminula je nakon što je 14. srpnja tijekom prijenosa uživo koji je trajao 10-ak sati pojela 10-ak kilograma hrane, piše Daily Mail.

Obdukcija tijela Kineskinje pokazala je da joj je želudac bio deformiran te pun neprobavljene hrane. To može značiti da je njezin želudac puknuo te da su se hrana i želučana kiselina izlili u njezinu trbušnu šupljinu.

Pan je bila usred 10-satnog prijenosa kada se srušila. Njezini su joj gledatelji navodno pokušali pomoći, međutim nije joj se moglo pomoći. Kineskinja je nedavno bila hospitalizirana zbog krvarenja želuca, ali nije poznato kada je puštena iz bolnice.

Pan je postala popularna jer je tijekom svojih prijenosa uživo konzumirala velike količine hrane.

Takav se prijenos zove "mukbang" (hrv. soba za jelo). Mukbanzi su postali popularni u Južnoj Koreji početkom 2010-ih godina, a globalni su trend postali sredinom 2010-ih godina. Mukbang streameri pred kamerom pojedu velike količine hrane, od pizze do raznih jela s rezancima. Mukbanzi mogu biti i edukativni jer streamer tijekom prijenosa može govoriti o hrani koju jede i kulturi iz koje potječe.

Mukbanzi su se našli na udaru kritičara koji kažu da promoviraju poremećaje u prehrani, nasilje prema životinjama i bacanje hrane.

Kina je zabranila mukbange, ali nije zaustavila streamere koji jedu pred kamerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 22:40