AKCIJA U NJEMAČKOJ

Uz pizzu masovno dilao i kokain, najpopularnija je bila kombinacija broj 40, BBC: ‘Mozak narko operacije je Hrvat Stipe!‘

Hrvat je kao vlasnik pizzerije u Dusseldorfu odlučio ‘proširiti biznis‘...

Ilustrativna fotografija

 /Profimedia

‘Poduzenitčki pothvat‘ Hrvata iz Dusseldorfa završio je uhićenjem, a vrlo vjerojatno ga čeka i zatvorska kazna, i to duga.

36-godišnji ugostitelj Stipe R., vlasnik pizzerije u tom njemačkom gradu, osim pizze prodavao je i kokain. I to kako... Ako naručite ‘Stipinu pizzu iz friteze‘ koja se na meniju nalazila pod brojem 40, uz pizzu dobijete i malo kokaina ‘sa strane‘.

Policija je za Stipine dilerske eskapade znala već od ožujka ove godine, kada su ih na to upozorili inspektor, a potom su iz odjela za droge počeli pratiti što se događa u pizzeriji, piše BBC.

Kada je policija stigla po Stipu, on je bacio torbu s drogom kroz prozor, nadajući se da će on i droga nekako stići do Hrvatske, ali je droga praktički pala policajcima u ruke i tako im dodatno olakšala posao.

A da je Stipe ovaj kokainsko-pizza uhodani biznis shvatio maksimalno ozbiljno svjedoči i rezultat zapljene. Pronašli su mu 1,6 kilograma kokaina, 400 grama kanabisa i 268.000 eura u gotovini u stanu.

Stipe je nakon nekoliko dana pušten na slobodu, pizzeriju je ponovno otvorio i - nastavio po starom, ponovno prodajući pizzu i drogu.

Istražitelji su iskoristili priliku i razbili lanac kojim se pizzerija snabdijevala.

Oko 150 policajaca stiglo je na dvije plantaže kanabisa, jednu u Monchengladbachu, gradu zapadno od Dusseldorfa gdje su pronašli 300 biljaka i drugu u Solingenu, istočno od Dusselforfa, gdje je pronađeno još 60 biljaka.

Uhićene su pritom tri osobe povezane uz cijeli posao, među njima i 22-godišnjak za kojeg se smatra da je bio mozak operacije.

Policija je pronašla i oružje, gotovinu i skupe satove prilikom pretresa.

Stipe R. ponovno je uhićen dok je pokušavao pobjeći u Hrvatsku i sada je zadržan u pritvoru, a policija nije objavila imena drugih uhićenih, kao ni cijenu kombinacije broj 40 koja je bila jedna od najprodavanijih pizza u tom ugostiteljskom objektu, zaključuje BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 09:28