JEZIVO

Uznemirujuća teorija ljudi koji su im posvetili život: ‘Znate li zašto vidite ove objekte iznad nuklearnih postrojenja?‘

Stručnjaci otkrivaju pravi razlog zašto bi NLO-e mogli zanimati posve određene lokacije, letjelice i postrojenja

Navodni NLO-i iznad Fukushime

 /Screenshot X

Internet je odavno preplavljen video snimkama koje prikazuju NLO-e u blizini zrakoplova dok lete velikim brzinama, bojevih glava pa čak i nuklearnih reaktora, a stručnjaci sada imaju uznemirujuću teoriju zašto odabiru baš takve lokacije.

Snimke često prikazuju čudno, gotovo radoznalo ponašanje ovih nepoznatih objekata. U lipnju 2022. godine, na jubileju pokojne britanske kraljice s najdužom vladavinom, počast monarhu odala je skupina od devet borbenih zrakoplova koji su izbacivali dim u crvenoj, bijeloj i plavoj boji, bojama britanske zastave - no tu se pojavio i jedan neidentificirani objekt oblika diska. Iako su snimke kružile medijima, nikad nije jasno utvrđeno o čemu se radilo.

Još su zanimljivije bile snimke desetak NLO-a koji su se pojavili iznad japanske nuklearne elektrane Fukushima nakon havarije 2011. godine. Svjedoci su izjavili za Netflixov dokumentarni serijal Encounters da su ih NLO-i spasili smanjivanjem razine radioaktivnosti. Lokalni mediji uhvatili su nekoliko svjetlucavih bijelih kugli iznad postrojenja - vrlo sličnih prethodnim primjerima - kako uranjaju u postrojenje prije nego što se ponovno pojavljuju, u ‘formaciji‘ pokretne trake.

Primjeri su brojni, a postojao je golem niz objašnjenja razloga za te različite pojave koja su dali skeptici, a išla su od kukaca do balona. No, za istraživače koji su posvetili svoje živote ovom fenomenu, u tim video snimkama postoji puno više vrijednosti od one nominalne, kako piše Daily Mail.

Zanimanje za nuklearno

Pitanje koje se postavlja jest približavaju li se NLO-i letjelicama velike brzine jer su zabrinuti da one imaju nuklearne sposobnosti. Stručnjaci na tom području već su analizirali slično ponašanje, kao ‘dokaz‘ da su misteriozni objekti zabrinuti za nas, posebno kada je u pitanju mogućnost da se uništimo nuklearnim bombama.

Aktivnosti NLO-a i nuklearni uređaji, postrojenja i lokacije, isprepleteni su još od izuma atomske bombe 1945. godine, a taj fenomen su uočili i pratili i civili i vojno osoblje. "Sva nuklearna postrojenja - Los Alamos, Livermore, Sandia, Savannah River - sva su zabilježila dramatične incidente u kojima su se te nepoznate letjelice pojavile iznad postrojenja, a nitko nije znao odakle su ili što tamo rade", rekao je za History Channel istraživački novinar George Knapp.

Bivši voditelj programa Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP - istraživački projekt financiran od strane vlade SAD-a za proučavanje neidentificiranih letećih objekata i neobjašnjivih zračnih fenomena, op.a.), Lue Elizondo, složio se kako se "čini da postoji velika korelacija" između pojavljivanja NLO-a i nuklearnih lokacija.

Neovisni istraživač Robert Hastings, koji radi na potpunom otkrivanju aktivnosti tzv. neidentificiranih zračnih fenomena (UAP) - poznatijih ipak kao NLO - od strane vlade, rekao je 2010. godine da "deklasificirani dokumenti američke vlade i svjedočanstva svjedoka bivšeg ili umirovljenog američkog vojnog osoblja, potvrđuju izvan svake sumnje stvarnost tekućih upada NLO-a na lokacije nuklearnog naoružanja".

Postali nametljiviji

Sada, novo istraživanje - u obliku triju studija koje su vodili umirovljeni stožerni narednik američkog ratnog zrakoplovstva Larry Hancock i analitičar podataka na Harvardovom projektu Galileo koji istražuje NLO-e, Ian Porritt, pokazuje kako ne samo da je bilo neobičnih aktivnosti oko nuklearnog oružja i postrojenja, nego i da je bilo promjena tijekom godina.

Isprva naizgled zainteresirani za proizvodnju nuklearnog oružja, NLO-i su se kasnije pojavljivali i oko silosa te baza bombardera. "Uočili biste ovo zanimanje" za silose kada su se postavljali prije nego što bi "aktivnost prestala", rekao je Porritt za Daily Mail. A kada je 60-ih godina prošlog stoljeća izgrađen novi arsenal interkontinentalnih balističkih projektila (ICMB), NLO-i su postali "puno nametljiviji" pri svom pristupanju bazama ICBM-a, rekao je Porritt. "Na vrlo su maloj visini, prodiru kroz sigurnosne perimetre baze", rekao je.

Dva veterana zračnih snaga ranije su za Daily Mail izjavili da su u lipnju 2023. svjedočili u All-domain Anomaly Resolution Office (AARO - ured u sklopu Ureda ministra obrane SAD-a koji istražuje neidentificirane leteće objekte NLO i druge pojave u zraku, moru, svemiru i na kopnu, op.a.) da su NLO-i doslovno isključili nuklearne bojeve glave. Povrh toga, bivši časnik američkog ratnog zrakoplovstva zadužen za lansiranje ICBM-ova, Robert Salas, rekao je da ga je AARO kontaktirao e-mailom kako bi prikupili informacije, nakon što je rekao da je narančasti leteći disk isključio 10 bojevih glava u zračnoj bazi Malmstrom u Montani 1967. godine.

Dolaze li zato?

Unatoč temeljitoj vojnoj istrazi, nije donesen nikakav zaključak, ali ni to ne prije nego što je Salas rekao da je bio prisiljen potpisati Ugovor o tajnosti (NDA) o tom pitanju od strane Ureda za posebne istrage zračnih snaga. To podsjeća na ono za što je bivši prvi poručnik američkih zračnih snaga Robert Jacobs rekao da se dogodilo 1964. godine, kada je NLO "deaktivirao" nenaoružanu bojevu glavu 1964. godine.

"Imajte na umu da sve ove stvari lete brzinom od nekoliko tisuća kilometara na sat. Dakle, ta stvar ispaljuje zraku svjetlosti na bojevu glavu, pogodi je i onda se pomakne gore... ispali još jednu zraku svjetlosti... spusti se i ispali još jednu zraku svjetlosti, a zatim odleti na način na koji je i došla, a bojeva glava ispadne iz svog prostora", rekao je Jacobs u intervjuu iz 2000. godine. Jacobs je naveo da mu je kasnije rečeno da "nikada više ne govori o ovom susretu".

Jezivo slični ovim susretima su slučajevi NLO-a koji su pratili borbene zrakoplove, uključujući divovski ‘Tic Tac‘ NLO (letjelica oblika Tic-Tac bombona) čemu je svjedočio mornarički pilot veteran David Fravor 2004. godine. Kao i kod druge letjelice, Fravorov kolega, kopilot Chad Underwood, svjedočio je "savršeno bijeloj", duguljastoj letjelici bez krila koju je uhvatila kamera iz njegovog kokpita tijekom leta. S obzirom na sličnosti svih tih situacija, čini se da postoji veza između ponašanja NLO-a prema zrakoplovima i nuklearnom oružju - a možda i dolaze iz istih tih razloga, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. kolovoz 2024 03:50