NEZAPAMĆEN SLUČAJ

Veliki obrat u slučaju Amerikanke koja je lancima bila vezana u indijskoj šumi, policija i liječnici otkrili pravu istinu

Kayi je prije otprilike 10 dana pronađena u gustoj šumi u okrugu Sindhudurg nakon što su pastiri čuli kako vrišti

Lalita Kayi

 Sawantwadi Rescue Team/

Policija i liječnici rekli su da je 50-godišnja Amerikanka Lalita Kayi sama sebe privezala za drvo u indijskoj saveznoj državi Maharaštri.

Kayi je prije otprilike 10 dana pronađena u gustoj šumi u okrugu Sindhudurg nakon što su pastiri čuli kako vrišti.

Kayi je policiji rekla da ju je suprug svezao za drvo i ostavio "da umre bez hrane i vode".

Kayi je nakon što je pronađena u šumi prebačena u psihijatrijsku ustanovu i još nije javno govorila. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Republici Indiji još nije komentirala slučaj.

Saurabh Agarwal, načelnik policijske uprave okruga Sindhudurg u Maharaštri, rekao je u utorak BBC-u da je Kayi ustvrdila da nije udana te da je vjerojatno halucinirala kada je rekla da ju je muž vezao za drvo.

Policija je rekla da joj je Kayi rekla da ju je uznemirila činjenica da joj je istekla viza te da joj je ostalo malo novca. Zato je navodno kupala lokote i lance te se privezala za drvo.

Liječnici koji liječe Kayi rekli su se njezino zdravlje popravlja.

- Jede, hoda i vježba. Liječi se i dajemo joj nutrijente koji njezinom tijelu nedostaju - rekao je dr. Sanghamitra Phule.

Phule je rekao da je Kayi u kontaktu sa svojom obitelji u Americi te da je s njom razgovarala preko telefona.

Pastir koji je svoje krave izveo na ispašu u šumi u Sindhudurgu 27. je srpnja pronašao Kayi. Do nje je došao nakon što je čuo glasne "ženske urlike". Uočio je zatim da je jedna njezina noga bila privezana uz drvo. "Vrištala je kao životinja. Pozvao sam odmah druge seljane i policiju", rekao je pastir.

Policija je nakon što je stigla prepilila lanac i spasila Kayi.

Gotovo potpuno ispijena Amerikanka prebačena je u prvo u opću bolnicu. Nakon što je nadošla, prebačena je u psihijatrijsku ustanovu.

Policija je rekla da je kod Kayi pronašla njezinu putovnicu u kojoj je stajalo da potječe iz američke savezne države Massachusetts te da je prebivala saveznoj državi Tamilu Naduu na jugu Indije. Uza se je Amerikanka imala i mobitel, tablet te 31 tisuću rupija (338 eura).

Kayi s policajcima koji su je oslobodili okova isprve nije mogla razgovarati pa im je poruke prenosila preko notesa.

Amerikanka je policiji rekla da je udana za muškarca iz Tamila Nadua te da ju je on vezao za drvo. Rekla je i da 40 dana nije ni jela ni pila. Policija je posumnjala u njezine tvrdnje jer nije izgledno da bi netko preživio takve nedaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2024 10:27