TRAŽE POVRAT NOVCA

‘Vi na TV-u ste gledali jedno, a pogledajte što smo mi vidjeli!‘: Eksplodirao bijes dijela gledatelja koji su uživo pratili otvorenje OI

Neki su ljutito komentirali kako bi francuska vlada ‘trebala vratiti novac‘ onima koji su platili kartu za otvorenje

Snimke otvorenja Olimpijskih igara

 Afp/screenshot/instagram/

Usprkos sjajnim natjecanjima i vrhunskim sportašima iz cijelog svijeta, puno je pažnje prvih dana Ljetnih olimpijskih igara u Parizu ‘ukralo‘ svečano otvorenje.

image

Prizori s otvorenja Olimpijskih igara u Parizu

Hu Huhu/Afp

Iako su brojni gledatelji na društvenim mrežama osudili nekoliko prizora ceremonije otvaranja, poput navodnog ismijavanja famozne slike "Posljednje večere", ukupno 320 tisuća gledatelja je na 124 tribine uživo, na licu mjesta, pratilo daleko najveću zabavu u povijesti olimpijskih igara - i to uprkos neprekidnoj kiši.

image

Prizori s otvorenja Olimpijskih igara u Parizu

Hu Huhu/Afp
image

Prizori s otvorenja Olimpijskih igara u Parizu

Luis Robayo/Afp

Kako piše Deutsche Welle, program, kojeg je osmislio tim francuskog glumca i kazališnog redatelja Thomasa Jollyja, bio je istinska lepeza kreativnosti - započeo je vatrometom u francuskim nacionalnim bojama na Pont d‘Austerlitzu, gdje je ujedno počela i parada brodova na rijeci Seini. Na 85 brodova i čamaca su sportašice i sportaši iz 206 država plovilo rijekom Seinom, a no prizori s otvorenja uživo nisu odgovarali onome što smo vidjeli na malim ekranima.

image

Prizori s otvorenja Olimpijskih igara u Parizu

Hu Huhu/Afp
image

Prizori s otvorenja Olimpijskih igara u Parizu

Natalia Kolesnikova/Afp

Ovih su dana na Instagramu isplivali razni videi gledatelja s tribina koji su ostali razočarani tzv. "grandioznim" otvorenjem Igara u Parizu, a posebice je šokantna cijena ulaznice za spektakl koji je, prema osobi koja je objavila video, apsolutno podbacio. Naime, za kartu su gledatelji morali izdvojiti čak 1600 eura.

- Nitko od plesača ili pjevača koje ste gledali na televiziji nije bio na Seini, nije bilo nikakvih animacija osim ove fontane...Vidjeli smo sportaše kako prolaze ispred nas na brodu i to je to. Čak su i ljudi otišli sa svojih mjesta prije kraja ceremonije jer se ništa nije događalo - stoji u opisu objavljenog videa koji kruži internetom.

Spomenuti video pokazuje prizore sa ceremonije otvaranja koji uopće ne ilustriraju ono što smo imali priliku vidjeti na televiziji, tijekom prijenosa uživo. Ispod videa počeli su se nizati razni komentari i mišljenja gledatelja o otvorenju: - Živim u malom kineskom gradiću i jedan naš mali proljetni festival bolje izgleda od ovoga - piše u jednom komentaru.

- Ceremonija otvaranja bila je pravi odraz Pariza. Pretjerano razvikan, nedovoljan, razočaravajuć... - stoji u drugom komentaru ispod videa, dok treći komentar ističe kako je ovo bilo "najgore otvorenje Olimpijskih igara ikad".

Jedan je komentator bio toliko ogorčen da je istaknuo kako bi francuska vlada "trebala vratiti novac" onima koji su platili 1600 eura da ga gledaju otvorenje uživo: - Znali su da je prijevara od početka - opravdao je svoje tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:36