TRENUCI OPUŠTANJA

VIDEO: OBAMA NAPUSTIO BIJELU KUĆU Prošetao se po kavu, a novinarima poručio: 'Medvjed je na slobodi!'

WASHINGTON, DC - JUNE 09: U.S. President Barack Obama (2nd L) returns to the White House after he went outside for a coffee with White House Chief of Staff Denis McDonough (L) June 9, 2014 in Washington, DC. President Obama stepped outside from the White House with McDonough to close by Starbucks for the drinks. (Photo by Alex Wong/Getty Images)
 Alex Wong/AFP / 2014 Getty Images

Američki predsjednik Barack Obama i Denis McDonough, šef osoblja Bijele kuće, prošetali su se u ponedjeljak do obližnjeg Starbucksa u Washingtonu po kavu, što predstavlja neuobičajen odmak od svakodnevice prvog čovjeka SAD-a.

U stopu su ga pratili predstavnici medija s kojima se našalio rekavši da je 'medvjed na slobodi'.

Ponovio je rečenicu koju je izrekao prošloga mjeseca kada se prošetao do Ministarstva za zaštitu i uredjenje okoline, pri čemu je oduševio brojne turiste.

Na povratku do Bijele kuće novinarima je rekao da si je naručio čaj, te pozdravio prolaznike, uključujući prodavača hotdoga i radnike na gradilištu.

U pratnji američkog predsjednika bili su članovi osiguranja koji su budno pazili da se ne dogodi ništa nepredviđeno. Za svaki slučaj pokraj Obame kretao se sporo njegov službeni automobil, kako bi mu bio na raspolaganju u svakom trenutku.

Pokraj stražnjih vratiju trčkarao je još jedan član osiguranja koji bi, u slučaju potrebe, otvorio vrata da predsjednik što prije može uskočiti u njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 09:06