BIJES ZBOG POPLAVA

VIDEO: OČITALA BUKVICU MINISTRU OBRANE 'Mi ovdje riskiramo živote, a gdje su vaši ljudi?'

 YouTube

LONDON - Veliku je Britaniju zahvatilo snažno kišno nevrijeme, uslijed kojega su se izlile brojne rijeke i poplavile velike površine. Iako je upravljanje protupoplavnim i spasilačkim operacijama preuzeo sam premijer David Cameron, javnost je prilično bijesna zbog, prema mišljenju mnogih, traljave reakcije mjerodavnih službi.

Britanski ministar obrane Philip Hammond imao se priliku osobno uvjeriti u nezdaovoljstvo građana. Sky News ga je tijekom jednog javljanja uživo suočio s volonterkom Su Burrows, koja pomaže mještanima potopljenog Wraysburyja. Ona mu je nekoliko minuta čitala bukvicu o sporoj i tromoj reakciji njegova ljudstva.

'Ovdje je više od stotinu volontera, ali nijednog od njih nije poslala Agencija za okoliš. Baš nijednog. A trebali bi biti ovdje. Već 48 sati evakuiramo ljude, riskiramo vlastite živote, probijamo se kroz vodu koja nam ide preko glave. Evakuirali smo 100 kućanstava', kazala je ljutita Su ministru.

'Treba nam vojska. To smo vam rekli još jučer. Ali nitko nas ne doživljava ozbiljno. Što vam još trebamo reći da shvatite da smo ozbiljni? Stvarno nam treba pomoć', dodala je.

Ministar se pokušao ubaciti s nekoliko pitanja o konkretnim potrebama ljudi u Wraysburyju, ali čitavo je vrijeme odavao dojam da mu je prilično neugodno zbog situacije u kojoj se našao pred kamerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:34