HOROR KOD SAO PAULA

VIDEO Putnički avion srušio se u Brazilu, procurila jeziva snimka pada; Mediji: Nema preživjelih

Brazilska TV postaja GloboNews prikazala je snimku velikog područja u plamenu, kao i dima koji suklja iz trupa letjelice

Pad aviona u Brazilu

Zrakoplov koji je prevozio 62 osobe srušio se u petak u brazilskoj saveznoj državi São Paulo, izvijestili su lokalni mediji, prenosi AP News.

Lokalni vatrogasci potvrdili su da je zrakoplov pao u gradu Vinhedo.

Brazilska TV postaja GloboNews prikazala je snimku velikog područja u plamenu, kao i dima koji suklja iz trupa letjelice. Na drugom videu iste televizije vidi se kako avion lebdi okomito prema dolje i zatim udara u tlo.

Brazilska zračna uprava Infraero nije odmah potvrdila informaciju o padu aviona. Međutim, nakon nekog vremena kompanija VoePass potvrdila je da je njihov zrakoplov s 58 putnika i 4 člana osoblja doživio nesreću na putu do zračne luke u Sao Paulu. Uzrok nesreće je nepoznat.

Lokalni mediji objavili su da nema preživjelih, prenosi Reuters.

"Još uvijek nema potvrde o tome kako je došlo do nesreće niti o trenutnom stanju ljudi u zrakoplovu", stoji u priopćenju zrakoplovne tvrtke.

Tvrtka je priopćila da ne može pružiti dodatne informacije o tome što je uzrokovalo pad zrakoplova koji je imao registraciju PS-VPB.

Lokalne vlasti objavile su da je zrakoplov sletio na stambenu zgradu.

Policija i vatrogasci su na mjestu događaja, a lokalne bolnice u stanju pripravnosti.

Brazilski predsjednik Luiz Inácio Lula da Silva održao je minutu šutnje na događaju na kojem je prethodno govorio.

Na društvenim mrežama objavio je vijest o nesreći: “Vrlo tužno. Sva moja solidarnost s obiteljima i prijateljima žrtava”, napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2024 21:51