OLUJA U SAD-U

VIDEO Snimljeni trenuci užasa, voda je provalila u zgradu i rušila sve pred sobom, uništeni su dokumenti neprocjenjive vrijednosti!

Video snimke koje su nadzorne kamere načinile 19. kolovoza pokazuju kako je voda provalila u zgradu knjižnice te potom rušila zidove i razbijala prozore
 Selcuk Acar/ANADOLU/Anadolu via AFP

Oluja koja je početkom druge polovice kolovoza na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država izazvala poplave i bujice prouzročila je veliku štetu u dijelovima saveznih država New York i Connecticut, piše USA Today.

Jedna od zgrada Knjižnice Smithtown ozbiljnije je oštećena nakon što je u Okrugu Suffolk u saveznoj državi New York pala obilan oborina u kratko vrijeme.

Video snimke koje su nadzorne kamere načinile 19. kolovoza pokazuju kako je voda provalila u zgradu knjižnice te potom rušila zidove i razbijala prozore. Na snimkama se može vidjeti kako u vodi plutaju knjige, blato i razne krhotine. Procjenjuje se kako je pod vodom bilo oko tri metra donje etaže knjižnice.

Voda koja je provalila u knjižnicu uništila je tisuće knjiga i računala. Uništeni su i povijesni dokumenti neprocjenjive vrijednosti te papiri koje je potpisao nekadašnji predsjednik SAD-a Thomas Jefferson. U tijeku je akcija spašavanja oštećenih dokumenata i artefakata. Zaposlenici knjižnice rekli su da je ona pretrpjela štetu od otprilike 10 milijuna dolara.

Knjižnica je rekla da će oštećena zgrada do daljnjega biti zatvorena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 17:16