TRAGEDIJA U SRBIJI

Vlak smrskao auto, poginuli taksist i dvoje djece: ‘Nikome nije jasno zašto se nije zaustavio, te scene će me proganjati‘

Mještani kažu da je poginuli taksist Milan L. godinama ilegalno taksirao.

Otac Milan s djecom koja su poginula u nesreći

 Društvene mreže/

Teška prometna nesreća dogodila se jučer u Srbiji, u kojoj su prilikom naleta vlada na automobil poginule tri osobe, među kojima dvoje djece.

Taksist Milan L. (69) iz Lazarevca u Srbiji bio je u svom automobilu Audi 6 kada je na njega, dok se nalazio na pružnom prijelazu, naletio vlak koji je prometovao na liniji Prijepolje - Beograd, piše Kurir.

U automobilu su bili i otac M. D. (38) i njegovo dvoje djece od 12 i 14 godina. Maloljetna djeca su smrtno stradala, a njihov otac je zadobio tjelesne ozljede, ali je u međuvremenu pušten na kućno liječenje.

Nesreća se dogodila jučer oko 12.45 sati, a istragu vodi Osnovno javno tužiteljstvo u Lazarevcu.

Sin je na moru saznao da mu je poginuo otac, taksist Milan L.

- Tragedija! Moj muž se ugušio u suzama kada je saznao da je Milan poginuo. Od Milanovog sina iz prvog braka saznao je za tužnu vijest na moru u Crnoj Gori. Naime, dečko je sinoć otišao sa svojom obitelji na odmor, i tamo je saznao da je ostao bez oca, ispričala je jedna rođakinja.

Ona kaže da je Milan godinama taksirao "na divlje".

- Dugo je taksirao na crno i često je vozio te ljude koji su bili s njim u autu. Nikada nije pio, niti je imao neki problem, a koliko se sjećam nije nikada doživio prometnu nesreću - navodi rođakinja.

Vlak je Audi vukao nekoliko metara ispred sebe sve dok se nije uspio zaustaviti.

Svjedokinja nesreće ispričala je za Blic kako je sudar odjeknuo kao bomba, nakon čega se približila mjestu nesreće.

- Prišla sam da vidim ima li živih, a ono što sam vidjela, proganjat će me tko zna koliko. Nesretni otac je vikao "zašto uze moju djecu, što nisi uzeo mene", bilo je jezivo. Gađao je vlak kamenjem iz sve snage, a iz vlaka nitko nije izlazio dok nisu stigli policija i hitna pomoć, ispričala je mještanka.

U povodu nesreće se oglasila i Željeznica Srbije. Kako se može vidjeti na snimci teške nesreće, koju su prenijeli pojedini mediji, vozač Audija nije zaustavio vozilo ispred pruge iako je svjetlosna signalizacija ukazivala na dolazak vlada. Nije se zaustavio niti kod znaka Stop, nego je bez kočenja izašao na prugu, a već sljedeće sekunde naišao je vlak.

Naložena je obdukcija nastradalih, kao i toksikološko vještačenje vozača taksija. Bit će napravljen i tehnički pregled putničkog vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:46