ZAPJEVALI ZAJEDNO?

Vučić se slikao s raspjevanim srpskim odvjetnikom koji je završio u šibenskom zatvoru: ‘Zajedno ćemo na koncert Baje Malog Knindže‘

Nemanja Berić je zbog pjevanja pjesme ‘Do Dinare niđe ne stajem‘ završio u zatvoru u Šibeniku

Aleksandar Vučić i Nemanja Berić

 /Instragram

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je da se sastao s odvjetnikim Nemanjom Berićem, za kojeg je na Instagramu uz fotografiju naveo da je "Srbin kojeg su hrvatske vlasti uhitile samo zato što je Srbin".

"Nećete vjerovati, proveo je 15 dana u hrvatskom kazamatu samo zato što je u svojem automobilu pjevao pjesmu Baje Malog Knindže", napisao je Vučić.

"Nerijetko nam govore o europskim standardima u vladavini prava, a ja se nadam da ovakve ‘standarde‘ nikada nećemo dostići". Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sljedeći koncerata Baje Malog Knindže zajedno otići. Znate već, zbog vladavine prava", zaključio je Vučić.

Baja Mali Knindža je, inače, srpski pjevač poznat po veličanju velikosrpskih ratnih nastojanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tijekom 90-ih godina.

Beogradska Politika 13. kolovoza je objavila da je zbog pjevanja pjesme ‘Do Dinare niđe ne stajem‘ u zatvoru u Šibeniku završio beogradski odvjetnik Nemanja Berić.

image

Nemanja Berić

Nemanja Berić Facebook/

Vo­ze­ći auto­mo­bil na pu­tu do Kni­na, on je pu­štao i pje­vao pje­smu, a za­tim je to objavio na Facebooku. Pri po­vrat­ku u Sr­bi­ju, 10. kolovoza, po­li­ci­ja ga je za­u­sta­vi­la na graničnom prijelazu Ba­ja­ko­vo. Po­zva­na je po­li­ci­ja iz Kni­na ko­ja ga je pri­ve­la sucu za prekršaje u Ši­be­ni­ku. Be­ri­ću je za­tim iz­re­če­na pre­kr­šaj­na ka­zna jer je utvrđeno da izvođenjem te pjesme remeti javni red i mir. Osuđen je na 15 dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:06