URNEBESNO

Vučićev tabloid snimio ‘slučajne prolaznike‘ i pitao ih o gorućoj temi u Srbiji, video je hit: ‘To je dobro za razviće!‘

Predsjednik Srbije stigao je u taj kraj zemlje kako bi, kako kaže, saslušao građane i odgovorio na njihova pitanja

Stanija i Vujadin Petrović iz Malog Zvornika

 Screenshot X

Nakon velikih prosvjeda u Srbiji u kojem građani traže hitno zaustavljanje projekta rudarenja litija u toj zemlji, predsjednik Aleksandar Vučić je na Instagramu poručio da večeras dolazi u Mali Zvornik da, kako je rekao, ‘sasluša narod‘.

‘Poštovani građani Malog Zvornika, pozivam vas sve, iz Krupnja, Ljubovije, Loznice, odakle hoćete, da dođete na razgovor na kojem ću više slušati. Želim vas čuti, na nešto možda i odgovorim, ali želim razgovarati s vama. U priopćenju općinske uprave su rekli da će moći ući samo onaj tko se prijavi do ne znam kojeg trenutka... No svi ćete moći ući. To nisu kontrolirani razgovori, to su istinski i suštinski razgovori i nećete moći govoriti samo o litiju kao što su oni rekli, moći ćete govoriti o čemu god hoćete, možete kritizirati svog predsjednika, možete izgovoriti što god hoćete, potpuno slobodno. Ja sam se spremio i mogu biti s vama satima, i čitavu noć ako bude potrebno. Hoću da vas čujem, hoću da vas slušam. Živjela Srbija‘, poručio je Vučić, piše inače vlasti sklon Informer.

Isti je portal Informer objavio i razgovor s, navodno, slučajnim prolaznicima te ih pitao kakav je njihov stav o iskapanju litija u njihovoj okolici.

U videu koji se naširoko dijeli i komentira po društvenim mrežama u Srbiji, novinarka Informera ‘traži‘ slučajne prolaznike i onda ‘nailazi‘ na supružnike Staniju i Vujadina Petrovića iz Malog Zvornika te ih pita što misle o litiju.

‘Ja mislim da se litij treba otvoriti za rad zbog ‘razvića‘ Srbije, Malog Zvornika, Loznice i svega‘, kaže gospodin Vujadin. Na pitanje misle li da se prosvjednici protiv rudarenja litija doista bore za zaštitu prirode ili su to politički prosvjedi, Petrovići su složni: ‘To su politički prosvjedi! Oni se bore za sebe i protiv nas! Protiv našeg naroda! Protiv mira! Oni su za nemir!‘

Petrovići su kazali kako su upoznati s time da će predsjednik Vučić odgovarati na sva pitanja građana te kažu kako su zato i došli.

Nakon Petrovića, pred kameru je spremno stigla još jedna ‘slučajna prolaznica‘ Milena Smiljanić koje je otkrila kako i ona ‘obadvjema rukama‘ čeka predsjednika Vučića da ga vidi.

Nakon što su na društvenoj mreži X objavljeni isječci ovih intervjua, odmah su se zaredali sarkastični komentari.

Ovo su neki od njih:

‘Siguran sam da ovaj ne zna ni što je litij, a kamoli nešto više.‘

‘Bračni par Petrović iz Malog Zvornika me uvjerio da litij treba otvoriti za rad.‘

‘‘Slučajna‘ baba u niskom startu, kao onomad Đurić kada je trčao pa ‘naletio‘ na reportera.‘

‘Ovi to kao ozbiljno? Je li moguće da su baš toliko glupi? Nevjerojatno!‘

‘Što će jadni, za dvije ‘iljade i sendvič svašta rade.‘

U međuvremenu je počeo sastanak predsjednika Vučića s građanima Malog Zvornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. kolovoz 2024 11:17