KAKO SIJEŠ...

Vulin krenuo na Pale, vlasti BiH ponovno mu nisu dopustile prelet: ‘Išao se pokloniti palim srpskim borcima‘

Ovo je drugi put u samo mjesec dana da Bosna i Hercegovina ne dopušta prelet Vulinu

Aleksandar Vulin

 Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Potpredsjedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u Bosni i Hercegovini ponovno nisu dale dozvolu za prelet, kako bi danas posjetio općinu na Palama i obilježio proslavu ove općine, priopćeno je iz srbijanske Vlade.

Aleksandar Vulin je trebao prisustvovati svečanoj liturgiji povodom Velike Gospojine i kako stoji u priopćenju srbijanske Vlade, “pokloniti se palim srpskim borcima”.

Iako su, kako prenosi N1, Kabinet potpredsjednice Vlade Srbije, Ministarstvo vanjskih poslova i Veleposlanstvo Srbije dostavili sve potrebne informacije i popratnu dokumentaciju, pa čak i naveli svrhu posjete, nadležni u Federaciji “šutnjom i nereagiranjem” nisu dali suglasnost za prelet, dodaje se u priopćenju Vlade.

Iz Vlade Srbije priopćeno je da Ministarstvo vanjskih poslova BiH, na čelu s Elmedinom Konakovićem, “ponovno nije izdalo dozvolu za let.”

Podsjetimo, ovo je drugi put u samo mjesec dana da Bosna i Hercegovina ne dopušta prelet Vulinu. On je početkom kolovoza izjavio da je spriječen biti u Prebilovcima, povodom obilježavanja stradanja Srba u tom mjestu 1941. godine, jer navodno nitko iz Vlade BiH nije mogao potpisati potvrdu za let srpskog državnog aviona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 16:53