UZBUNA U SRBIJI

Vulin se oglasio nakon atentata na Trumpa: ‘Neka se Vučić pripremi...‘

Pozvao je nadležne da podignu mjere osiguranja za Vučića i njegovu obitelj

Aleksandar Vulin i Aleksandar Vučić

 Profimedia

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin pozvao je nadležne da podignu mjere osiguranja za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu obitelj, objavljeno je na internetskoj stranici Pokreta socijalista.

Osvrnuvši se na pokušaja atentata na Donalda Trumpa, Vulin je naglasio kako je u svega nekoliko mjeseci bio pokušaj atentata na slovačkog premijera Roberta Fica te se dogodila zrakoplovna nesreća u kojoj je poginuo iranski predsjednik, dodavši da nije slučajnost što su se svi spomenuti zalagali ili zalažu za drugačiji svijet i mir u Ukrajini, prenosi Nova.rs.

„Neka se pripremi Vučić i svi koji imaju hrabrosti da se bore za slobodu. Pokušaj ubojstva bivšeg predsjednika Tumpa je izraz dozvoljene i poticane mržnje, iste one koja se potiče i slobodno iskazuje prema Vučiću i Srbiji, upozorio je Vulin.

Vulin nije prvi predstavnik vlasti koji je jučer usporedio Trumpa i Vučića.

Potpredsjednik Vlade i ministar policije Ivica Dačić prethodno je ocijenio kako je atentat na Trumpa žalostan i tragičan dokaz kakve posljedice mogu imati kampanje mržnje, prijetnji i dehumanizacije jednog čovjeka“.

„Nešto slično se događa i u Srbiji, kroz napade na predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu obitelj“, izjavio je Dačić.

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić iskoristila je napad na bivšeg čelnika SAD-a kako bi uputila poziv i molbu „eliti u Srbiji i njihovim neovisnim medijima“, koji su, kako tvrdi, sve samo ne neovisni, da vide „kakve mogu biti realne posljedice mržnje koju svakodnevno promoviraju i laži koje puštaju u javnost“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 14:10