SNAŽAN UDAR

Žestoke eksplozije u ruskoj oblasti, proglašeno izvanredno stanje, evakuiraju građane, strogo zabranjeno snimanje!

Ukrajinske snage već su gađale vojne aerodrome, rafinerije nafte i skladišta streljiva u Voronježu

Požar u Voronježu iz 2023.

 Mihail Siergiejevicz/zuma Press/profimedia/Mihail Siergiejevicz/zuma Press/profimedia

Napad dronom tijekom noći 7. rujna izazvao je požar i eksplozije u neimenovanom objektu u ruskoj oblasti Voronjež, izvijestio je regionalni guverner Aleksandar Gusev. Kako prenosi Kyiv Independent, posljednjih mjeseci ukrajinske snage pokrenule su niz napada bespilotnim letjelicama s ciljem nanošenja štete ruskoj vojnoj infrastrukturi i naftnoj industriji.

Ruske jedinice protuzračne obrane i elektroničkog ratovanja presrele su napad dronom u okrugu Ostrogožsk, ustvrdio je Gusev. Krhotine drona u padu izazvale su požar koji se proširio i doveo do detonacija.

Gusev je izvijestio da se stanovnici nekoliko naselja privremeno evakuiraju te je pozvao stanovnike da se ne približavaju mjestu požara i da ne dijele fotografije s te lokacije.

Nema izvještaja o žrtvama, a Kyiv Independent nije mogao provjeriti navedene tvrdnje u trenutku objave. 24. kolovoza Gusev je izvijestio o sličnom napadu u okrugu Ostrogožsk koji je rezultirao požarima i eksplozijama. Ruski Telegram kanali kasnije su objavili da su dronovi pogodili skladište streljiva.

Ukrajinske snage prethodno su gađale vojne aerodrome, rafinerije nafte i skladišta streljiva u Voronježu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 09:37