PROMPTNA REAKCIJA

‘A ne, ne, pogledajte ta dva, prave se da ne postoje!‘: Javio nam se čitatelj nakon što je vidio objavu grada Zagreba

U Gradu Zagrebu kažu: "Nismo mi krivi, preuzeli smo ih takve od..."

Trg Mažuranića

 Ranko Suvar/Cropix

Grad Zagreb za vikend je objavio popis zdenaca s pitkom vodom na javnim površinama koji rade u gradu, njih 166, te se pohvalio kartom na kojoj se vide njihove lokacije. No jedan naš čitatelj nam je danas, u ponedjeljak, javio da dva važna zdenca u središtu Zagreba ne rade, i to već godinama.

Njegove predanost i briga o gradu su nas se toliko dojmile da smo išli provjeriti obje lokacije i, zaista, ni zdenac na Krešimirovu trgu u parku s dječjim igralištem ni onaj u središtu Trga Mažuranića ne rade. Nisu ni spomenuti na objavljenoj karti.

- Šest godina u gradskoj upravi ništa ne rade, da rade, ne bi pojilice bile pokvarene najmanje toliko dugo - smatra naš čitatelj, koji ne može razumjeti zašto se zdenac ne može popraviti toliko dugo.

Pokvarene su, kaže, davnih godina, u "vrijeme vladavine bandita".

- Zar su na položajima moći odlučivanja i dalje isti kojima nije stalo do dobrobiti stanovništva da se u vrijeme ljetnih vrućina u središtu Zagreba može osvježiti? Naročito ne razumijem zašto ne popravljaju pojilicu na Krešimircu koja je unutar ograđenog dječjeg igrališta - pita se čitatelj.

image

Krešimirac

Ranko Suvar/Cropix

O ovom je pisao i Gradu Zagrebu te nam je priložio odgovor pročelnika Gradskog ureda za obnovu i izgradnju Slavka Kojića: "Navedene javne zdence je postavljala podružnica Zrinjevac prije više godina u sklopu uređenja tih trgova. Ovaj Ured nije preuzeo na održavanje predmetne zdence u ispravnom stanju, stoga upućujemo da se obratite podružnici Zrinjevac."

To je našeg čitatelja još više naljutilo.

- Koja katastrofa. Niste preuzeli u ispravnom stanju pa znači da ih niti ne morate popravljati? A Zrinjevac nije u sastavu Grada Zagreba? - komentirao je.

Doduše, tko zna, možda je kvar toliko velik da bi se moralo raskopati pola trga...

image

Mažuranac

Ranko Suvar/Cropix

U vrijeme velikih vrućina javni zdenci nude važno osvježenje i okrepu. Grad, kako su najavili za vikend, planira postaviti 17 novih zdenaca godišnje, po jedan u svakoj gradskoj četvrti, te izraditi i nove tipske zdence. Nadajmo se da će i konačno popraviti ova dva od kojih je jedan na trgu koji je dio Lenucijeve potkove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 14:00