NOVO/STARO IME

Bandićevci opet u akciji, ali kratica BM 365 više ne znači Bandić Milan: Doznajemo i tko su članovi buduće stranke

Stranka bivšeg gradonačelnika je otišla u stečaj zbog neplaćenih računa

Slavko Kojić, Vinko Kojundžić i Dejan Kljajić

 Cropix

I dok je BM 365 ranije stajalo za Bandić Milan 365, sada su se preostali članovi stranke koja je u stečaju, a koju je bio osnovao bivši gradonačelnik Milan Bandić, okupili oko udruge koja ima ambiciju postati stranka također pod nazivom BM 365, no to je sada kratica od Bolje možemo 365.

Bivši predsjednik stranke BM 365 Slavko Kojić je potpredsjednik nove udruge, a najavljuje da postoji ideja da postanu stranka.

- Čekamo pravi trenutak, krenule su lagano pripreme za izbore - najavljuje Kojić.

Podsjetimo da je stranka u stečaj otišla zbog neplaćenih računa za snimanje promidžbenog videa za ranije kampanje te da su iz nje već najavljivali da će naći način da nastave svoje političko djelovanje.

image

Slavko Kojić

Goran Mehkek/Cropix

Uz Kojića, predsjednik udruge je Dejan Kljajić, gradski zastupnik, a pridružio im se, barem na društvenim mrežama, i Vinko Kojundžić, kojeg se ranije dovodilo u vezu s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, no čini se da je i on zainteresiran za gradsku politiku. Kojundžić kaže da je od 2004. godine živio u više gradova u Europi, a od toga najdulje u Londonu.

- Kad sam tijekom i nakon korone počeo dulje boraviti u Zagrebu, šokirala me nesposobnost gradonačelnika Tomaševića i možemovaca u osnovnom upravljanju Zagrebom. Političke ideologije na stranu, gradska uprava bi trebala pružiti osnovne usluge građanima počevši od odvoza i prerade smeća, preko prijevoza i javnih garaža, do kvalitetnog urbanog planiranja. Tomašević se predstavljao kao ekspert za problematiku smeća, no pokazalo se da od tog eksperta nije ostalo niti "e" - poručuje Kojundžić te ukazuje i na druge probleme u gradu.

image

Vinko Kojundžić

Dragan Matic/Cropix

- Možemovci su Bandića ismijavali za zlatne WC-e, a sada sami grade zlatnu ambulantu u Gračanima za, kako je objavio gradski zastupnik Renato Petek, 5500 eura po metru kvadratom. Kako ih nije sram? - kaže Kojundžić objašnjavajući da je krilatica "Bolje možemo" nastala kao poruka da grad Zagreb može bolje nego "s ovima koji se nazivaju Možemo!, a zapravo su pokazali da imaju tek dobar PR, a u praksi ne mogu ništa".

- Cilj krilatice "Bolje možemo" je okupiti sve one bez obzira na političku ideologiju žele stvarnu promjenu nabolje u Zagrebu. Snimio sam video sa zastupnikom Kljajićem koji pripada ex-Bandić političkom spektru, a koji je razotkrio namještene natječaje za javnu nabavu u Zrinjevcu. U subotu sam objavio prvi video s nezavisnim gradskim zastupnikom Trpimirom Golužom koji je u klubu Mosta te koji je razotkrio kockanje Gradske plinare prilikom kupovine plina - kaže Kojundžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 13:37