KAOS U PROMETU

Građani ljuti jer preko vikenda nije bilo radnika u Savskoj, odgovor Grada će vas ovaj put stvarno iznenaditi: ‘Nije istina...‘

U ZET-u između ostalog kažu kako je nekad potrebno pričekati da ugrađeni materijal sazrije

Kolaps u Vukovarskoj

 Zeljko Puhovski/Cropix

Radovi na raskrižju Savske i Vukovarske, jednom od najvećih i najvažnijih u Zagrebu, od prvog dana izazivaju veliku pozornost građana i ljutnju vozača koji u jutarnjim i popodnevnim špicama zbog njih stoje u dugim kolonama. S obzirom na to da su prometne gužve tijekom cijelog rujna bile neizdržive, velikim dijelom upravo i zbog radova na prometnicama od kojih su neki kasnili, čitatelji su nam tijekom prošlog vikenda dojavljivali stanje i u Savskoj. Mnoge od njih ljutilo je što- nema radnika.

image

Gužve na raskrižju Savske i Vukovarske

Zeljko Puhovski/Cropix

Fotografije kolona koje nastaju pogledajte OVDJE.

-Subota, 14 sati, nigdje nikog u Savskoj, pruga raskopana, radnika nema. Zar je moguće da se vikendom ne radi? Nije ovo neka nevažna ulica u predgrađu, zar ne bi bilo pametnije preko vikenda odraditi što više pa da se skrati vrijeme radova preko tjedna? Pa ako treba platiti i prekovremene, to bi konačno bilo pametno trošenje novca, javljali su se čitatelji uz fotografije raskrižja u kojem je stajao samo jedan manji radni stroj.

image

Najgore je u jutarnjim satima kad većina građana ide na posao

Zeljko Puhovski/Cropix

Ista pitanja postali smo i Gradskoj upravi. Koliko se radilo preko vikenda i je li točno da se radilo u bitno smanjenom obujmu?

S obzirom na to da se na raskrižju sanirao tramvajski kolosijek, odgovorili su nam iz ZET-a.

- Radovi na 1. fazi sanacije skretničkog sklopa završeni su prije planiranog roka i to u subotu prijepodne. Kako je početak 2. faze, odnosno prijekopa Savske ceste u svrhu polaganja energetskog kabela za upravljanje skretničkim uređajem bio planiran za ponedjeljak ujutro, radnici su radove započeli u trećoj smjeni u noći s nedjelje na ponedjeljak, a radovi će po planu trajati do 22.listopada, kažu.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix

Dakle radovi ne kasne, a raskrižje ne stoji prazno jer se ne radi vikendom, već su završeni prije roka, kažu ukratko u ZET-u pa dodaju:

- Nije točan navod da se vikendom radi uz smanjeni obim poslova, već tehnologija rada povremeno zahtijeva i period sazrijevanja ugrađenih materijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 10:38