ORIGINALNA PORUKA

Iznervirani i neispavani Zagrepčanin: ‘Ljudi, nemojte to raditi usred noći, pa što nije dovoljno ponašanje Čistoće!?‘

‘Od svega su nam živci tanki i napeti. Ne pamtimo noć da smo odspavali u komadu...‘

Ilustrativna fotografija smeća u Zagrebu i poruka iznerviranih stanara

 CROPIX, Privatni album

Stanari Livadićeve ulice u zagrebačkom Maksimiru ne mogu oka sklopiti - što zbog Čistoće i njihovog bizarnog vremena za odvoz otpada, a što zbog pojedin(a)ca koji u gluho doba noći skupljaju boce. Izluđeni nesanicom, nisu imali drugog izbora nego ostaviti jasnu poruku na kontejneru - i nadati se da će ju prozvani pročitati i uvažiti.

- Poštovani sugrađanine, od početka ljeta svakih nekoliko noći budite nas oko 4:45 ujutro jer dolazite prazniti staklo iz kontejnera i zveckate staklom što se u tihoj noći uz otvorene prozore jako čuje. Molimo Vas, promijenite rutinu dolaska, da to bude ili navečer ili barem u 7 ujutro jer ovo je baš usred noći, svakih nekoliko dana.

Ovo je iskrena poruka iscrpljenih ljudi koji trpe buku od gradske Čistoće - koja ove kontejnere i glomazni otpad koji gamad ostavlja svugdje naokolo - prazni i čisti svaku noć, pritom se još dovikujući, od ponoći pa u 1 ujutro, pola 2... pa u 6:30 ujutro i od svega su nam živci tanki i napeti. Ne pamtimo noć da smo odspavali u komadu od 23 do 7 ujutro!

Gradska vlast, kao ni gradska Čistoća ne reagiraju na naše molbe za promjenu rasporeda odvoza ili premještanje na drugu lokaciju, koje učestalo pišemo, ali možemo barem na vas apelirati da nam ne prekidate san između 2 i 6:30 ujutro, u vrijeme kad prokleta Čistoća miruje pa da barem odspavamo tih 4,5 sati i da ne skrivimo prometnu nesreću kad ujutro idemo na posao...

Unaprijed hvala i svako dobro, stanari područja oko ovog ‘zelenog otoka‘ - piše u poruci zalijepljenoj na kontejner.

image

Poruka na kontejneru

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 20:37