UOČI IZBORA

Možemo! izgubio vlast u jednom zagrebačkom kvartu. Tvrde da su ih zajednički izigrali HDZ, SDP, DP i ORaH

Predsjednik Vijeća Borna Lozo (Možemo) dao je ostavku

Tomislav Tomašević, Luka Korlaet i Danijela Dolenec

 Ranko Suvar/Cropix

Možemo je izgubio vlast u jednom zagrebačkom kvartu, nakon jučerašnje sjednice Vijeća Mjesnog odbora Vrbani.

Nakon što je predsjednik Vijeća Borna Lozo (Možemo) dao ostavku kako bi aktivirao svoj mandat u Vijeću Gradske četvrti Trešnjevka-jug, za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Vrbani bio je predložen Nikola Kos, također s liste Možemo, koji je do tada obnašao dužnost potpredsjednika, navode u Facebook grupi Zagreb je naš!.

Nastavljaju kako su vijećnik SDP-a Milan Radulović i vijećnik ORaH-a Dominik Nizić, izabrani s liste Možemo, zajedno s vijećnicima HDZ-a Davorom Laurom i Tomislavom Spahićem te nezavisnim vijećnikom Ivanom Kranjcem, izabranim s liste Domovinskog pokreta, su da se za novog predsjednika Vijeća odabere Dominik Nizić, a za potpredsjednika Ivan Kranjc.

Možemo navodi kako su tim činom nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora stvorili novu većinu.

Tvrde kako je Vijeće Mjesnog odbora sve vrijeme funkcioniralo skladno i što je velika većina odluka donesena gotovo jednoglasno. Smatraju da je stvaranje nove većine imalo za cilj isključivo interesno prekrojavanje Vijeća u suradnji političkih stranaka HDZ, SDP, DP i ORaH koje je, kako navode, štetno za djelovanje Vijeća i da ne predstavlja volju birača.

U poduljoj Facebook objavi navode nabrajaju koje je aktivnosti provelo Vijeće Mjesnog odbora Vrbani od početka svog mandata u suradnji s Vijećem Gradske četvrti Trešnjevka-jug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 20:38