BURA NEZADOVOLJSTVA

Odgađa se Tomaševićevo rješenje za parking: ‘Nećemo ništa preko koljena, uzet ćemo mjesec dana...‘

Novi model po blokovima ipak neće krenuti od 1. rujna, već će se uzeti još mjesec dana da bi se model napravio što boljim

Tomislav Tomašević

 Damir Krajac/Cropix

Zagrebački gradonačenik Tomislav Tomašević je održao konferenciju za medije nakon predstavljanja pilot projekta „Mobilni tim službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti“.

Osvrnuo se na nov način parkiranja za stanare unutar parkirnih zona. Nove su ograničene dozvole za stanare izazvale veliko nezadovoljstvo oko toga tko će se gdje i kada moći parkirati. Tomašević je istaknuo da je prethodna vlast te dozvole dodjeljivala bez kriterija.

- Inzistirao sam da odluka o blokovima ide u javno savjetovanje i došlo je preko 300 prijedloga, mi nećemo ništa raditi preko koljena i uzet ćemo si jedno mjesec dana kako bi sve proučili i kako bi cijeli program bio što bolji. I naš predizborni program govori upravo o modelu blokovskog parkiranja. Mi u gradu imamo 5000 više dozvola za parkiranje nego što ima parkirnih mjesta i zbog toga se neki parkiraju u zonama besplatno, dok se stanari nemaju gdje parkirati, rekao je Tomašević, prenosi Dnevnik.hr.

Novi model po blokovima ipak neće krenuti od 1. rujna, već će se uzeti još mjesec dana da bi se model napravio što boljim, rekao je Tomašević.

- Blokove ćemo dorađivati s obzirom na prijedloge koji su došli i mislim da će na kraju model biti prihvatljiv, rekao je Tomašević i dodao da niti jedan grad u Europi nema model po kojem netko ima parkirnu kartu koja vrijedi za cijeli grad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 19:24