RADOVI U SRPNJU

Ova tri zagrebačka naselja zbog obnove vrelovoda dva tjedna neće imati tople vode

HEP-Toplinarstvo reklo je da se kompleksni i zahtjevni radovi koji se moraju obaviti na vrelovodu ne mogu izvesti bez obustave isporuke tople vode

Ilustrativna fotografija

 Vanesa Pandzic/Cropix

Naselja Špansko, Malešnica i Gajnice u Zagreb toplu vodu neće imati od 15. do 29. srpnja 2024. godine jer se revitalizira magistralni vrelovod, objavila je u utorak tvrtka HEP-Toplinarstvo.

HEP-Toplinarstvo navodi da se u Ulici Dragutina Golika dotrajali šaht magistralnog vrelovoda treba zamijeniti novim.

Tvrtka je dodala da se kompleksni i zahtjevni radovi koji se moraju obaviti na vrelovodu ne mogu izvesti bez obustave isporuke tople vode.

"Svjesni smo da to utječe na kvalitetu životu krajnjih kupaca, međutim naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne mogu se obilaznim putem snabdjeti toplinskom energijom", reklo je HEP-Toplinarstvo te dodalo da će uložiti maksimalan napor kako bi radovi bili gotovi što prije.

Tvrtka stanovnike Španskog, Malešnice i Gajnica moli za strpljenje i razumijevanje.

Popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog Projekta objavljen je na web stranici www.hep.hr/toplinarstvo u rubrici Krajnji kupci – Bez toplinske energije.

Revitalizacija vrelovoda dio je projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba" koji je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Nakon što se dotrajala vrelovodna mreža zamijeni suvremenom, trebalo bi biti manje obustava isporuke toplinske energije i hitnih sanacija puknutih cijevi, navodi HEP-Toplinarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 14:24