KAPITALNI PROJEKT

Ovako će izgledati nova Sarajevska cesta: ‘35.000 Zagrepčana ovo je čekalo više od 20 godina‘

Vrijednost radova je 25 mil.eura, te se očekuje većinsko sufinanciranje iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom prometa

Otvaranje radova na Sarajevskoj cesti

 Služba za informiranje i medije Grada zagreba

Gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je otvorio radove na proširenju i rekonstrukciji Sarajevske ceste. Pozdravio je početak izgradnje nakon desetljeća obećanja, i naglasio da je ovaj cestovni koridor važan i kao dionica pristupne ceste autocesti Zagreb-Sisak.

„Ponosni smo što kreće izgradnja jednog od naših najavljenih cestovnih strateških projekata koji će smanjiti prometne gužve, ali i uvesti oko 35.000 Zagrepčana iz naselja Travno, Utrine, Dugave, Hrelić i Jakuševec u zonu tramvaja”, rekao je gradonačelnik Tomašević najavivši novi južni cestovni ulaz u Zagreb, ali i prvo proširenje tramvajske mreže u Zagrebu nakon više od 20 godina.

image

Otvaranje radova na Sarajevskoj cesti

Služba za informiranje i medije Grada zagreba

Sarajevska cesta će biti proširena u punom profilu koji uključuje tri kolne trake za automobile u svakom smjeru te obostranu pješačku i biciklističku stazu, zaštitu od buke čime će se omogućiti sigurnost i protočnost za različite vrste sudionika u prometu. Radovima je obuhvaćena izgradnja 1,8 kilometara ceste te 2,25 kilometara tramvajske pruge. U sastavu tramvajske pruge, čiji radovi počinju krajem godine, nalazit će se 8 novih tramvajskih stajališta, tramvajsko okretište.

Vrijednost radova je 25 milijuna eura, te se očekuje većinsko sufinanciranje iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 15:58