DOSAD NEVIĐENO

Ovako izgleda jedna od najljepših zagrebačkih ulica, građani i prolaznici zgroženi, doznali smo što se događa!

Hrpa se od same travnate površine proširila i na pločnik za pješake

Smeće u Martićevoj

 Čitatelj/

Dječje slikovnice, pohabani šator, velike vitrine, kante s bojom, stare slikovnice, potrgana traka za trčanje, tegle s osušenim cvijećem, daske i još svašta drugo nalazi se na ogromnoj hrpi smeća u jednoj od najpoznatijih i najljepših ulica Zagreba. Piramida smeća smjestila se u Martićevoj, nasuprot samog parka fra Grge Martića, a kako mnogi stanari primjećuju ona se samo povećava i od petka se gotovo udeseterostručila.

image

Smeće u Martićevoj

Čitatelj/

U ovoj ulici prepunoj poznatih kafića, koktel barova, zelenila, simpatičnih malih dućana i umjetničkih instalacija gotovo se svaka glava okreće ka novonastalom odlagalištu. Skoro se svatko čudi, neki fotografiraju, neki se zgražaju neki pak otpad prokopaju i kući ponesu ono što im se sviđa.

image

Smeće u Martićevoj

Čitatelj/

Hrpa se od same travnate površine proširila i na pločnik za pješake, prolazeći pokraj naišli smo na jednu djevojčicu koja je majku upitala zašto hodaju po biciklističkoj stazi. Ona je zastala i odgovorila joj kako zbog smeća jednostavno ne mogu drugdje proći.

image

Smeće u Martićevoj

Čitatelj/

Kad smo stajali i promatrali hrpu ispred sebe jedan nam se biciklista ispričao nakon što smo mu se maknuli s puta. Stanari negoduju, a jednu smo gospođu zaustavili i upitali zna li možda što se događa sa smećem.

image

Smeće u Martićevoj

Čitatelj/

- Vjerujem kako je zapravo riječ o skupljanju glomaznog otpada. Sada je nova politika pa se on više ne skuplja po određenim danima, nego svaka zgrada odnosno predstavnik stanara zove i ajmo tako nazvati naruči skupljanje otpada za određeni dan, opisuje nam mogući uzrok problema te nadodaje kako joj se čini da su stanari čistili svoje podrume ili tavane.

image

Smeće u Martićevoj

Čitatelj/

Kaže nam da ovakvu hrpu smeća gotovo nikada nije vidjela u Zagrebu, a druga nam građanka potvrđuje kako se otpad počeo skupljati već prije nekoliko dana.

image

Smeće u Martićevoj

Čitatelj/

- U petak je ovdje bila mala hrpa, ali vjerujem kako su stanari drugih zgrada isto donijeli svoje smeće pa se svega nakupilo, rekla nam je, a za vrijeme našeg razgovora došao je jedan gospodin i na hrpu odložio vreće pune građevinskog materijala te se udaljio prije nego smo ga išta stigli upitati.

image

Smeće u Martićevoj

Čitatelj/
image

Smeće u Martićevoj

Čitatelj/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 22:26