TOP LOKACIJA

Padaju kao domino pločice: Nakon desetljeća postojanja u centru Zagreba zatvara se još jedno kultno mjesto...

Ova se poznata zagrebačka ulica nalazi u novom valu transformacije

Dežmanova ulica 3

 Državne Nekretnine/

Još je jedan ulični lokal na koji su se Zagrepčani navikli da je ‘oduvijek‘ na određenoj adresi zatvoren i uskoro će dobiti novu namjenu. Lokal koji je smješten u Dežmanovoj 3, poznatoj gradskoj ulici, gdje je donedavno bio i kafić Velvet, našao se na listi praznih prostora koje država, odnosno tvrtka Državne nekretnine daje upravo u zakup.

Tu je desetljećima bio obrt za izradu vlasulja vlasnice Katarine Košutić čiji je izlog nekoć bio ispunjen perikama, a ponekad su djelatnice ispred lokala na suncu pikale i češljale opranu kosu novih perika. Ulični lokal se u ulici nalazi iza poznatog kafića Dežman bar.

- Prostori koji su na natječaju su prazni, pripremljeni za zakup i vjerujemo da će navedeni lako naći novog korisnika s obzirom na dobru lokaciju, a i propisani početni iznos zakupnine - kažu u Državnim nekretninama.

image

Lokal u Dežmanovoj

Državne Nekretnine/

Lokal veličine 29 četvornih metara daje se u zakup za početna mjesečnu neto zakupninu od 484,88 eura, ali će se na javnoj dražbi tek vidjeti kroz ponude koliko će to biti u završnici. Prostor se može pogledati 27. kolovoza od 10.50 do 11.20 sati. Rok za podnošenje ponuda je do 6. rujna do 12 sati.

Ulica Ivana Dežmana prolazi kroz intenzivni novi val transformacije. Relativno nedavno je iselila cvjećarna atelijer Saše Šekoranje u kojem je sad Maria Store za muškarce, dok je kafić Velvet ovo ljeto postao Narcissus Bar.

image

Dežmanova 3

Državne Nekretnine D.o.o./

U ponudi za najam prostora koji su u vlasništvu tvrtke Državne nekretnine nudi ih se još nekoliko u strogom centru Zagreba, kao što je prostor veličine čak 542 kvadrata u zgradi na uglu Mesničke ulice i Ilice, u dvorištu. I lokal od 34 kvadrata u Palmotićevoj ulici s početnom cijenom na dražbi od 380,85 eura.

Simpatičan je ulični lokal koji je u ponudi na adresi Ferde Livadića 9 veličine 21 kvadrat čija je početna cijena najma 181,44 eura. U ponudi je još dosta prostora u Zagrebu i Hrvatskoj, a nude se i garaže na nekoliko lokacija primjerice u ulici Božidara Magovca, a koje su općenito u zadnje vrijeme naročito u Zagrebu sve traženije.

U Državnim nekretninama nakon što pronađu zakupodavca koji je najbolji ponuditelj sklapaju ugovor o zakupu na 10 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:06