Nekolicina studenata u srijedu nam se požalila na kvalitetu obroka koji su kupili u menzi Studentskog centra u Savskoj.
- Uz juhu od gljiva, sok i salatu od krumpira uzeli smo obrok pod nazivom ‘pohana svinjetina’. Meso je bilo mljackavo, hladno, osušeno, gnjecavo i žilavo i jednostavno se nije moglo rezati - opisali su studenti novinarstva i prava koji su primijetili da se sa svojim odreskom na tanjuru “bori” još nekoliko posjetitelja tog studentskog restorana.
Odmah su se uputili do naplatnog mjesta i zatražili razgovor sa šefom kuhinje koji im je, tvrde studenti, sa smiješkom objasnio da se radi o takozvanom reprogramiranom obroku.
- Kazao nam je da je to meso od jučerašnje večere. Ostalo im je, naime, pet šnicla pa su ih ponovno poslužili danas, odnosno reprogramirali su ga. U znak isprike ponudio nam je kolače - pojasnili su zgroženi studenti kojima nije jasno kako si sustav od više umreženih studentskih restorana može dopustiti ovakvo poslovanje.
Zbog straha za svoje, ali i zdravlje svojih kolega, cijeli su slučaj, tvrde, proslijedili Ministarstvu zdravlja i službi sanitarne inspekcije Grada Zagreba.
Iz Ministarstva zdravlja javili su kako će njihova inspekcija izaći na teren i provjeriti zdravstvenu ispravnost obroka u menzi SC-a. Dodali su kako je kvaliteta mesa i općenito namirnica nadležnost inspekcije Ministarstva poljoprivrede.
Mirko Bošnjak, pomoćnik ravnatelja za prehranu SC-a, zbog anonimnog prigovora studenata u srijedu je pokrenuo izvanredni nadzor kvalitete i temperature jela u restoranu Studentskog centra u Savskoj.
- Zatražio sam i pisano očitovanje odgovornih osoba u navedenom restoranu. Molim studente koji su dostavili prigovor da mi se slobodno jave pa ćemo zajedno, ukoliko kolege žele, izvršiti kontrolu navedenog restorana - izjavio je za medije Bošnjak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....