POGLEDAJTE SNIMKE

‘Preko noći‘ ukinuli parking kod HNK, niknule staze za bicikliste. Stanari bijesni: ‘Perfidno, taman kad smo na moru...‘

Gradske vlasti spojile su stazu za bicikliste u Deželićevoj s onom u Masarykovoj pa ukinule parkirališna mjesta kod PFZG-a

Nove biciklističke staze kod HNK u Zagrebu

 Tomislav Novak/

Nema više parkirališnih mjesta ispred Pravnog fakulteta u Zagrebu. Naime, završena je rekonstrukcija prometnice kod HNK u samom središtu grada, na potezu od raskrižja Deželićeve i Frankopanske pa sve do Masarykove ulice, a prolaznike su umjesto parkirališta dočekale dvije biciklističke staze- svaka s jedne strane. Time su gradske vlasti spojile već postojeću biciklističku stazu implementiranu u Deželićevu (svojedobno je i to izazvalo kontroverze) s onom u Masarykovoj (koja je u svom gornjem dijelu postala pješačka zona).

image

Nove biciklističke staze kod HNK u Zagrebu

Tomislav Novak/
image

Završeni su radovi na prometnici koja spaja Deželićevu i Masarykovu

Tomislav Novak/

Radovi su trajali neko vrijeme, a finalni rezultat je izazvao pravi mali rat na društvenim mrežama. Fotografije novog prometnog rješenja objavljene su između ostalih i u Facebook grupi ‘Potres u zagrebu- Svi mi u centru‘ koja okuplja gotovo 14 tisuća članova.

- Ovo su posljednji trzaji vodstva Grada i njihovih prometnih rješenja, napisano je između ostalog u komentarima u kojima su neki pitali zašto se prigovori nisu slali dok je trajala javna rasprava.

image

Biciklističke staze su kod HNK s obje strane ulice

Tomislav Novak/
image

Ispred Pravnog fakulteta u Zagrebu više nema parkirališnih mjesta što je razljutilo neke stanare

Tomislav Novak/

- Navodno je zaprimljeno tek 150 mailova, što je zanemariv broj, pa će s pravom reći da se nitko ili malo tko bunio, napisala je jedna od članica.

- Gradonačelniče, kako mislite riješiti parking stanara u centru sa svojim novim načinom parkiranja, a kod Pravnog fakulteta ste nam oduzeli još sigurnih tridesetak? Radi biciklista! Utiho, bez obavijesti, kad nema skoro nikog u gradu!, pisali su članovi, a jedan je bio posebno nadahnut: ‘A niste znali? Mi stanari centra imamo posebne aute, kad dođemo doma rastavimo ih, sklopimo i stavimo u džep. Ovo je stara provjerena metoda, perfidno, dok su svi na moru....‘

image

Završeni su radovi kod HNK

Tomislav Novak/
image

Gradske vlasti spojile su biciklističku stazu u Deželićevoj s onom u Masarykovoj

Tomislav Novak/

Centar će dobiti podzemne garaže za stanare napisao je netko, a drugi su komentirali da će i pješacima biti još teže.

- Pola nogostupa su dvosmjerne biciklističke staze. Pješaci bi trebali nabaviti čarobne tepihe da lebde iznad kamikaza na romobilima i biciklima.

- Svi imamo pravo na javni prostor, ne samo automobili, odgovorili su zagovornici novog rješenja, a neki predložili: Zabraniti ulaz u centar svima osim stanarima i dostavi u predviđeno vrijeme. Postoji javni prijevoz!

Pogledajte rješenje na fotografijama, što mislite?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. kolovoz 2024 21:24