BIZARNO

Prizor ispred zagrebačke škole užasnuo građane, roditelji nervozni: ‘I sad to rade! Na ovaj datum...‘

- Oni su sada odlučili farbati zebru, na dan kada tamo prođe stotinu djece, kada bi sve već trebalo biti spremno, kaže čitatelj

OŠ Pavleka Miškine

 /Cropix

Na zagrebačkom Svetom Duhu su se roditelji školaraca iznenadili kad su jučer, na prvi dan škole, zatekli tek na pola ofarban pješački prijelaz ispred OŠ Pavleka Miškine. Pitaju se nije li se on mogao završiti tijekom cijelog ljeta.

- Oni su sada, 9. rujna odlučili farbati zebru, na dan kada tamo prođe stotinu djece, kada bi sve već trebalo biti spremno za normalnu regulaciju prometa. To može biti opasno i za djecu, i za vozače u prometu. Užas, ispričao je jedan čitatelj za Danas.hr.

Iz Holdinga ovako objašnjavaju zašto pješački prijelaz nije završen tijekom ljeta kako bi bio spreman za prvi dan škole.

"Zagrebačke ceste ovog su ljeta intenzivno provodile niz radova i sanacija kolnika s planom dovršetka do povratka građana s godišnjih odmora i početka nove školske godine, a posebno se vodilo računa o dovršetku radova ili iscrtavanju horizontalne signalizacije u blizini škola.

U prvih 8 mjeseci ove godine, u redovno održavanje horizontalne signalizacije uloženo je 1,3 milijuna eura bez PDV-a. Obnova pješačkog prijelaza na lokaciji koja se navodi u upitu, započela je sukladno operativnim planovima Zagrebačkih cesta sinoć u noćnoj smjeni.

Zbog loših vremenskih uvjeta i kiše radovi su morali biti obustavljeni, a bit će dovršeni čim se za to stvore vremenski uvjeti", kažu iz Holdinga za Danas.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 08:42