KULTURNO BLAGO

Prodaje se omiljeni kultni kafić Zagrepčana. Pogledajte cijenu koja se traži!

Interijer potpisuje slavna zagrebačka arhitektica Ines Filipović
 Dogma Nekretnine/

Mnogima omiljeni i nekoć kultni kafić nedaleko Britanskog trga, zvan Sedmica, našao se na tržištu nekretnina. Ovaj je kafić posebnog šarma imao svoju vjernu publiku, a tu su se znali održavati i manji koncerti.

Posebnost je što je autorica interijera ovog kafića u Kačićevoj ulici arhitektica Ines Filipović. Sedmica je bila proglašena i kulturnim blagom, a krasi ju neosecesijsko uređenje, te ima poseban ambijent. Ona je bila i autorica kavane Argentina, sa suprugom arhitektom Nikolom Filipovićem.

image
Dogma Nekretnine/

"Da vas malo podsjetim kako je Sedmica izgleda. Kroz ulazni hodnik u zgradu dolazi se do hodnika, ulaznog djela u kojem je smješten dio s barskim stolovima i dva sanitarna čvora za goste, a u nastavku kojeg je eventualna terasa, koje je u suvlasništvvu stanara. Na kraju terase nalazi se skladište i ostava u kojoj je u jednom periodu bila i kuhinja te sanitarni čvorovi za osoblje. Kad uđemo u sam lokal od 55 m2 visine plafona 4,20 metra, s lijeve strane je šank kojem su instalacije struje i odvoda zamijenjene pred par godina", opisala je Zdenka Gold, agentica agencije Dogma nekretnine, agencije koja ima ekskluzivno zastupstvo prodaje.

S desne strane je prostor u kojem su barski stolovi, iznad kojeg se nalazi galerija od 12 kvadrata s prostorom za nekoliko stolova. Iznad šanka se nalazi maleni „stage“ od 6 kvadrata. Vanjska stolarija je izvedena u kombinaciji drva i željeza, na podovima se nalazi ručno obrađeni kamen debljine 4 centimetara koji je u odličnom stanju. Šank i svi barski stolovi su također izvedeni u kombinaciji drva i ručno obrađenog kamena.

"I za kraj, Sedmica je u fantastičnom stanju, u top kondiciji, spremna za vas i svoj novi početak", naglašavaju u toj agenciji.

image
Dogma Nekretnine/

Ova se nekretnina prodaje za 235.000 eura (PDV nije uključen u cijenu). Na Facebook stranici Sedmice piše:"Caffe bar Sedmica privremeno je zatvoren do daljnjeg". Sa suvlasnicima stambene zgrade može eventualno sklopiti ugovor o najmu i posebnim uvjetima korištenja dijela dvorišta, na kojim bi eventualno bila buduća terasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 07:24