KREĆE ZA TRI DANA

Puno je svađe zbog novog sustava parkiranja u Zagrebu, ali jedna će skupina vozača ipak profitirati

Što s onim PPK-ovcima koji su plaćali žutu zonu, a sad su postali crvena? Hoće li morati nadoplatiti ili?

Tomislav Tomašević kaže da uvodi red u parkiranje u Zagrebu

 /Cropix

U moru pitanja vezanih uz novi sustav blokovskog parkiranja, neodgovoreno je zasad ostalo jedno - što s onim korisnicima koji su već ranije kupili povlaštenu kartu po postojećoj cijeni koja vrijedi i nakon 26. listopada, a u međuvremenu im je promijenjena zona?

Konkretno, radi se o nekoliko situacija na području grada u kojima je "crvena" zona najednom postala "žuta", jeftinija, i obrnuto.

image

Grad Zagreb postavio je oznake blokova za parkiranje na postojeće table

Josip Bandic/

Sudeći prema odgovoru iz Zagrebačkog holdinga, niti jedna od ovih skupina neće biti zakinuta, a jedni će čak i profitirati.

"Korisnik koji ima već kupljenu povlaštenu parkirališnu kartu dosad prve zone koja vrijedi do kraja godine, a novim modelom parkiranja njegov blok je postao niža i cjenovno povoljnija zona, može zatražiti povrat neiskorištenog dijela kupljene karte. Pritom je potrebno popuniti Zahtjev za poništenje izdane parkirališne karte, koji će se moći podnijeti od 26. listopada. U obrnutom slučaju, kada korisnik ima kupljenu povlaštenu parkirališnu kartu za primjerice žutu zonu, a prema novom modelu njegov blok pripada u višu, crvenu zonu, on neće trebati nadoplatiti povlaštenu parkirališnu kartu za višu zonu sve dok mu traje valjanost aktualne povlaštene parkirališne karte koju već ima", rekli su.

Odgovore na ostala najčešća pitanja možete pronaći OVDJE.

image

Tomislav Tomašević

Josip Bandic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 11:47