REAGIRANJE

Reakcija na članak ‘Grad Zagreb predložio stečaj NK Zagreb: Posrnuli velikan dužan je oko pola milijuna eura‘

Reakciju objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13, 114/22)

Nogometni kamp Zagrebello

 Vanesa Pandzic/Cropix

Povodom članka koji je 15. srpnja 2024. godine pod naslovom "Grad Zagreb predložio stečaj NK Zagreb: Posrnuli velikan dužan je oko pola milijuna eura" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo reakciju Uprave i Predsjednika Nogometnog kluba Zagreb Dražena Medića:

„Poštovani navijači, simpatizeri i roditelji čija djeca treniraju u Nogometnom klubu Zagreb, obraćamo se vama, ali i cjelokupnoj javnosti te svima koje zanima što se događa u Nogometnom klubu Zagreb, vezano uz objavu koja se pojavila u medijima, a koja se tiče "Prijedloga za otvaranje stečaja nad Nogometnim klubom Zagreb" na zahtjev Grada Zagreba, kao i dugogodišnjim neistinama koje se objavljuju o Nogometnom klubu Zagreb.

U početku nismo željeli komentirati lažne navode koji se kontinuirano pojavljuju već dugi niz godina, a gotovo uvijek u pripremi za iduću natjecateljsku sezonu, čime nas se onemogućuje za ravnopravno natjecanje. Svaki put kada se Klub trudi ojačati svoj kadar kako bi ostvario ciljeve u nadolazećoj sezoni, pojavljuju se slični napisi koji dovode u pitanje funkcioniranje Kluba, sa sumnjom da se Klub nalazi pred gašenjem. To uvelike otežava sve potrebne sportske politike koje Klub nastoji provesti kako bi ostvario toliko željene uspjehe i povratak na mjesto koje zaslužuje i koje mu pripada u hrvatskom nogometu.

Kako bi svima pojednostavili situaciju, ova objava će biti kratka, iako bi se o navedenoj tematici mogla napisati i kraća knjiga. Potruditi ćemo se da objava sadrži sve potrebne informacije.

Želimo svima, a posebno djeci i roditeljima, polaznicima nogometne škole Nogometnog kluba Zagreb kojima i ovim putem čestitamo na nedavnim uspjesima i izborenom plasmanu u više rangove natjecanja, te svima onima koji se žele priključiti seniorskoj momčadi Nogometnog kluba Zagreb, napomenuti i obavijestiti ih da Nogometni klub Zagreb trenutno nema niti jednog spornog vjerovnika. Nogometni Klub Zagreb nema nikakvih poteškoća u redovnom poslovanju, obveze prema ZNS-u i HNS- u, sustavima kojima pripada i sudjeluje u njihovim natjecanjima, uredno podmiruje. Redovne operativne troškove vezane uz održavanje svoga doma, već dugi niz godina podmiruje isključivo vlastitim sredstvima i po tome je jedan od rijetkih klubova u državi kojemu tako nešto uspijeva, posebno ako se uzme u obzir visina troškova koji su potrebni za njegovo održavanje.

Želimo ovim putem priopćiti da nas se već šest godina isključuje iz „Javnog poziva za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba“, iako za njega ispunjavamo sve uvjete. To je postignuto dobrim upravljanjem, svakodnevnim žrtvama, trudom i radom zaposlenika te odabirom sponzora kojima je Nogometni klub Zagreb u srcu.

Zahvaljujemo svima na pomoći i praćenju našega Kluba. Klub i dalje funkcionira na najvišoj mogućoj razini, te smo sretni i radosni što smo i u nadolazećoj sezoni u mogućnosti primiti naših 400-injak djece kao i igrače seniorske ekipe u našem povijesnom domu u Veslačkoj ulici.

Sigurni smo da plan preuzimanja vrijednog zemljišta neće uspjeti, te ćemo i dalje pružati priliku djeci, mladima, a i starijima da se bave sportom i pritom doživljavaju radosti i žalosti, uspone i padove, a tim i potreban rast, sve sastavne korake u formiranju svakog čovjeka i sportaša i vratiti Nogometni Klub Zagreb na mjesto koje mu pripada.

„Prijedlog za otvaranje stečaja“ koji je pokrenuo Grad Zagreb je potpuno pravno i stvarno neosnovan, o čemu će odlučiti nadležni sud. Ono što je tužno i indikativno u ovom postupku i napisu je to da Grad Zagreb predlaže likvidaciju Nogometnog kluba Zagreb, iz čega se puno toga može zaključiti.

I na kraju, dragi roditelji, vaša djeca su naša snaga. "Prijedlog Grada" nema nikakvu pravnu osnovu; njegova je svrha postići psihološki efekt straha, prvenstveno kod vas, kako biste ispisali svoju djecu iz Nogometnog kluba Zagreb. Klub bez djece koja se natječu u sustavu ZNS-a i HNS-a odumire, i jedino se tako mogu stvoriti preduvjeti za njegovo gašenje. To su skoro uspjeli postići dugim nizom godina upornim lažima o Nogometnom klubu Zagreb, koje su lansirali i koje su, kao i ovaj put, neobjektivni mediji podržavali, dovodeći klub u vrlo težak položaj.

Dragi roditelji, vi ste jedini objektivni svjedoci onoga što se priča i piše, a ujedno i načina na koji vaša djeca u Nogometnom klubu Zagreb uživaju u igri, treniranju i sportu te su u vrlo kratkom roku postigla ozbiljan napredak.

Pozivamo vas da slobodno i bez straha ostavite svoju djecu u Nogometnom klubu Zagreb te svjedočite i pričate jedinu istinu. Mi vam jamčimo da će se Nogometni klub Zagreb svih idućih godina natjecati u sustavu ZNS-a i HNS-a, te će zajedno s vama i vašom djecom postizati sve bolje rezultate.

Uprava i Predsjednik Nogometnog kluba Zagreb Dražen Medić.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2024 05:19