‘U STRAHU SAM...‘

‘Smrade jedan, razbit ću te!‘; Gradska skupština bruji o velikom sukobu, oglasili se glavni akteri, sve prijavljeno i policiji!

‘Govno jedno, razbit ću te, ‘Uništit ću te‘, ‘Smradu jedan‘, ‘Gotov si‘, navodno je izrekao Ivica Lovrić, nekadašnja desna ruka Milana Bandića, Nenadu Predovanu

Nenad Predovan i Ivica Lovrić

 Cropix

„Govno jedno, razbit ću te“, „Uništit ću te“, „Smradu jedan“, „Gotov si“ samo je dio prijetnji koje je navodno izrekao Ivica Lovrić, nekadašnja desna ruka pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a danas član stranke Plavi grad, bivšem članu zagrebačke Skupštine, Nenadu Predovanu.

Naime, o incidentu je priopćenjem obavijestio javnost Vinko Kojundžić, predsjednik Udruge Bolje možemo koja danas ima osnivačku skupštinu nove stranke, BM365 Idemo delat!

- Danas se u Skupštini grada Zagreba dogodio nemili incident gdje se članu udruge Bolje možemo g. Nenadu Predovanu, Ivica Lovrić fizički unio u lice te mu prijetio govoreći: „Govno jedno, razbit ću te“, „Uništit ću te“, „Smradu jedan“, „Gotov si“. Ove izjave rekao je u prisustvu svjedoka gđe. Višnje Fortune i g. Dejana Kljajića, zastupnika u Skupštini grada Zagreba - stoji u priopćenju, a dodaje se i da će Predovan prijaviti policiji fizičku prijetnju.

- Jako sam uznemiren i da, upravo idem prijaviti prijetnje u policiju - kazao nam je i sam Predovan.

image

Nenad Predovan

Davor Pongracic/Cropix

Prema njegovim riječima došao je u Skupštinu, kako to uvijek radi, posnimiti Dejana Kljajića za društvene mreže. Tom prilikom mu je, priča dalje Predovan, prišao Lovrić i počeo ispod glasa vrijeđati i rekao ‘izađi van ako smiješ‘.

- Rekao sam da ću izaći. Čim smo izašli krenuo je me verbalno napadati i prijetiti mi. Tamo je bilo još ljudi i vjerujem da će biti svjedoci - govori Predovan, koji kaže da ga je jako strah za svoju sigurnost, jer Lovrić ‘ima širok spektar raznih poznanstava‘.

Zatražit će, dodaje, od policije savjet kako se ponašati i je li on sad siguran šetati gradom.

Na pitanje što bi bio povod takvog napada, Predovan kaže, vjerojatno zato što ga ne preferiram kao kandidata za gradonačelnika.

- Nismo uspjeli uspostaviti komunikaciju jer mi je prijetio. Samo on zna zašto me napao, ali vjerujem da je to zbog političkih neslaganja i mojih mišljenja koja iznosim na YouTube kanalu Štokajča. No, ovo nije način - kaže uznemireni Predovan.

Smatra da je i Višnja Fortuna bila tamo kako bi mu nešto prigovorila, ali da komunikacije nije bilo.

- Napad je trajao tri ili četiri minute i zbilja mislim da nije bilo Kljaića da bi me fizički napao. Njegovo lice je bilo crveno i izvitopereno, a pogled zastrašujuć - govori Predovan i zaključuje da je cijeli incident bio s predumišljajem.

image

Ivica Lovrić

Damir Krajac/Cropix

Tvrdi kako nije bilo prije komunikacije koja bi izazvala iskricu koja bi dovela do toga.

- Znao je da ću biti tamo i došao me zastrašiti,k a u tome je i uspio - zaključuje Predovan.

Nazvali smo i Lovrića, kojem smo rekli da ga zovemo zbog incidenta, no kazao je da ne zna o čemu pričamo. Nakon što sm,o mu rekli i čemu se radi, kazao je:

- To nije moj vokabular. Neka me prijavi, ali valjda zna da je lažno prijavljivanje kazneno djelo. To je čista izmišljotina, a danas osnivaju tu neku smiješnu stranku pa im valjda treba reklama - zaključio je Lovrić.

Ostaje za vidjeti što će, nakon prijave, ustanoviti policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 14:15